
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται έπειτα από νέα έρευνα της Nestle στη Βρετανία, βάσει της οποίας φαίνεται ότι οι καταναλωτές επιθυμούν να εμβαθύνουν τη σχέση τους με τα προϊόντα που καταναλώνουν, αλλά και με τη φύση. Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν οι μισοί Βρετανοί (47%) ενδιαφέρονται για την προέλευση των συστατικών που περιλαμβάνονται στο φαγητό τους και αισθάνονται ότι η παραγωγή φαγητού πρέπει να πραγματοποιείται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Περαιτέρω περισσότερο από το 1/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα (34%) τόνισαν ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν αν αυτό παράγεται με τρόπο που να σέβεται το περιβάλλον.
Έμπνευση για το Farm Drop, όπως ονομάστηκε η ιδιαίτερη «φάρμα» αποτέλεσαν οι φάρμες της First Milk στις πόλεις Cumbria και Ayrshire, όπου βρίσκονται οι αγελάδες που παράγουν γάλα για την παρασκευή αρκετών προϊόντων της Nestle. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας οι Λονδρέζοι είχαν μια ιδανική ευκαιρία να συνδεθούν με τη φύση και να ενημερωθούν για τις πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας που συμβάλλουν στην παραγωγή γάλακτος που εμπεριέχεται στα κορυφαία σνακ της Nestle.