BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ένταξη 422 δικαιούχων στην πρώτη προκήρυξη για αντιχαλαζικά

Εκδόθηκε η ένταξη 422 πράξεων για ενίσχυση στα πλαίσια του Μέτρου 5.1 «Αποκατάσταση του δυναμικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα και ανάληψη καταλλήλων προληπτικών δράσεων», με το συνολικό προϋπολογισμό να διαμορφώνεται στα 6.052.337,61 ευρώ.

olivenet-antixalazika-8-1030x687

2
0

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση (Ολόκληρη η Λιστα δικαιούχων ΕΔΩ), οι δικαιούχοι μπορούν να αιτηθούν προκαταβολή ή αίτηση πληρωμής για την υλοποίηση της επένδυσης. Η προκαταβολή δύναται να ανέλθει έως και το 50% της ενίσχυσης που υπολείπεται να καταβληθεί στο δικαιούχο και υπόκειται στη σύσταση εγγυητικής επιστολής χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή άλλης ισοδύναμης εγγύησης που αντιστοιχεί στο 100% του ποσού της προκαταβολής.

Η στήριξη καταβάλλεται σε έως και τρεις (3) δόσεις για αιτήσεις στήριξης εγκεκριμένου προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ. Έως και σε τέσσερεις (4) δόσεις για αιτήσεις στήριξης εγκεκριμένου προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 100.000 ευρώ. Στις δόσεις καταβολής της στήριξης δεν περιλαμβάνονται οι αιτήσεις προκαταβολής.

Η πρώτη αίτηση πληρωμής της στήριξης αντιστοιχεί στο τουλάχιστον 20% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και υποβάλλεται το αργότερο εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης πράξης, ειδάλλως απεντάσσεται αυτεπάγγελτα. Η ενίσχυση χορηγείται στο δικαιούχο απολογιστικά με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου και το ύψος της υπολογίζεται με βάση τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες που κρίνονται επιλέξιμες μετά το διοικητικό έλεγχο της αίτησης πληρωμής και τα ποσοστά ενίσχυσης της περίπτωσης 1.12 «Ποσά και ποσοστά στήριξης» της ανωτέρω Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο Υπομέτρο 5.1.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ερχόμενο διάστημα αναμένεται η 2η πρόσκληση του Μέτρου 5.1 που θα επιδοτεί αντιχαλαζικά έργα φυσικών προσώπων-αγροτών με 85% και τις ομάδες παραγωγών με 100% επί της δαπάνης.  

Παρατίθεται η σχετική προκήρυξη εδώ 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις