BACK TO
TOP
Προγράμματα

Θέλουν μελέτη και υλικά γαλβανιζέ τα αντιχαλαζικά που επιδοτούνται στο 85%

Προτεραιότητα σε περιοχές και καλλιέργειες, όπου παρατηρείται συστηµικός κίνδυνος βάσει των αποζηµιώσεων που έχει πληρώσει ο ΕΛΓΑ την τελευταία 5ετία, θα δοθεί για τις αιτήσεις της 2ης πρόσκλησης του Μέτρου 5.1 που επιδοτεί αντιχαλαζικές εγκαταστάσεις.

Antixalazika-pinakas

Γιώργος Κοντονής

7
0

Σύµφωνα µε διαδικτυακή παρουσίαση που έκανε για το Μέτρο 5.1 το οποίο αναµένεται το ερχόµενο διάστηµα η εταιρεία ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε, η επιδότηση θα αφορά δαπάνες έως 100.000 ευρώ και θα καλύπτει το 85% του ποσού σε φυσικά πρόσωπα-αγρότες. Σε ερωτήσεις παραγωγών οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσίαση όσον αφορά το κόστος της αντιχαλαζικής προστασίας, ο εκπρόσωπος της ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε ανέφερε ότι αυτό εξαρτάται από τα δεδοµένα του αγροτεµαχίου. ∆ηλαδή, τον αριθµό σειρών, το µήκος σειρών και την απόσταση (σειρά-σειρά). Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά την εγκατάσταση. Πρώτον, το µέγιστο ύψος της δοµής, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 µέτρα από το έδαφος. ∆εύτερον, για να υπάρχει η βέλτιστη λειτουργία των δικτύων πρέπει να τηρείται ο κανόνας: Ύψος Στύλου µικρότερο ή ίσο της Απόστασης ∆έντρων.

Σηµειώνεται εδώ, πως η ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τον γνωστό Ιταλικό οίκο Valente που διαθέτει συστήµατα αντιχαλαζικής προστασίας. Σύµφωνα µε τους υπεύθυνους της εταιρείας, για την εγκατάσταση, χρησιµοποιούνται υλικά υψηλής αντοχής και ποιότητας. ∆ηλαδή γαλβανιζέ, πάσσαλοι προέντασης µε πλέγµα ατσαλοσύρµατος µε µεγάλη αντοχή, ειδικά ατσαλοσύρµατα µεγάλης αντοχής βάρους και µικρής επιµήκυνσης.

Ένταξη 422 δικαιούχων στην 1η προκήρυξης Αντιχαλαζικών

Εν τω µεταξύ, εκδόθηκε η ένταξη 422 πράξεων για ενίσχυση στα πλαίσια του Μέτρου 5.1 «Αποκατάσταση του δυναµικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συµβάντα και ανάληψη καταλλήλων προληπτικών δράσεων», µε το συνολικό προϋπολογισµό να διαµορφώνεται στα 6.052.337,61 ευρώ. Οι δικαιούχοι µπορούν να αιτηθούν προκαταβολή ή αίτηση πληρωµής για την υλοποίηση της επένδυσης. Ολόκληρη η λίστα µε τους δικαιούχους στο Agronews.gr.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις