BACK TO
TOP
Προγράμματα

Δυο Περιφέρειες τα όρια παροχής υπηρεσιών αγροσυμβούλων

Πρόσκληση προς τα νοµικά πρόσωπα για την πιστοποίηση τους ως Φορείς Παροχής Γεωργικών Συµβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.) και την εγγραφή τους στο αντίστοιχο Μητρώο, εξέδωσε ο ΕΛΓΟ ∆ήµητρα.

18-19_pin_4

1
0

Οι φορείς αυτοί θα είναι εκείνοι που θα αναλάβουν τη συµβουλευτική των αγροτών µέσω του Μέτρου 2.1, που θα επιδοτεί µέχρι τρία πακέτα συµβουλών ανά αγρότη. H αξιολόγηση των αιτήσεων, η πιστοποίηση των ενδιαφεροµένων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Φ.Π.Γ.Σ., θα πραγµατοποιηθεί σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη περίοδος θα αφορά στις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 31.05.2021 και η δεύτερη περίοδος τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 01.11.2021.

Πολύ απλά αυτό σηµαίνει ότι οποιαδήποτε πρόσκληση για το Μέτρο 2.1 θα εκδοθεί το νωρίτερο µέσα στο καλοκαίρι και πιο πιθανά από Σεπτέµβριο. Υπενθυµίζεται πως το πλαίσιο της πρόσκλησης για το Μέτρο είχε βγει σε διαβούλευση µέσα στον Φεβρουάριο. Όριζε συγκεκριµένα τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι Φορείς Παροχής Γεωργικών Συµβουλών για να δικαιούνται την ενίσχυση και τα ασυµβίβαστα για εταίρους, µετόχους, στελέχη και µέλη των φορέων. Για παράδειγµα δεν µπορούν να εµπορεύονται γεωργική παραγωγή ούτε να δραστηριοποιούνται στη χορήγηση και τον έλεγχο ενισχύσεων που παρέχονται στο πλαίσιο της ΚΑΠ. Σηµειώνεται εδώ ότι οι Φορείς θα µπορούν να δραστηριοποιούνται σε δύο Περιφέρειες το πολύ. Τα πακέτα συµβουλών που θα µπορούν να προσφέρουν µε επιδότηση οι φορείς στους αγρότες είναι:

1ο Πακέτο Συµβουλών (ΠΣ1): Συµβουλές που παρέχονται για απαιτήσεις της πολλαπλής συµµόρφωσης, πρασίνισµα κ.α.

2ο Πακέτο Συµβουλών (ΠΣ2): Συµβουλές που παρέχονται για ορθή διαχείριση των υδάτων, λιπασµάτων, ζωικών αποβλήτων

3ο Πακέτο Συµβουλών (ΠΣ3): Συµβουλές για τη συµµόρφωση µε τις γενικές αρχές της ολοκληρωµένης φυτοπροστασίας

4ο Πακέτο Συµβουλών (ΠΣ4): Συµβουλές στο γεωργικό τοµέα σχετικά µε τη χρήση των υποπροϊόντων, αποβλήτων, υπολειµµάτων.

5ο Πακέτο Συµβουλών (ΠΣ5): Συµβουλές για την ορθή εφαρµογή των Μέτρων 10 και 11.

6ο Πακέτο Συµβουλών (ΠΣ6): Τεχνική υποστήριξη για υιοθέτηση και εφαρµογή καινοτοµίας στη γεωργική εκµετάλλευση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις