BACK TO
TOP
Προγράμματα

Το 30% των μορίων στους Νέους Αγρότες με βάσει κάθε Περιφέρεια

Τα 29 από τα 100 µόρια που δύναται να συγκεντρώσει για την ένταξή του στο πρόγραμμα ο υποψήφιος Νέος Αγρότης, εξαρτώνται από το είδος καλλιέργειας ή εκτροφής που βασίζει το 50% της Τυπικής Απόδοσής του, ανάλογα τις προτιµήσεις της κάθε περιφέρειας.

BigFord_2

22
2

Το καλάθι που δίνει το  30% των μορίων στους  Νέους Αγρότες βάσει  των προτεραιοτήτων  κάθε Περιφέρειας

Δύο
είναι τα κριτήρια που ορίζονται από την εκάστοτε Περιφέρεια. Συγκεκριµένα έως 12 µόρια δίνει η καλλιέργεια ή εκτροφή ένταξης, ενώ έως 17 µόρια η µελλοντική καλλιέργεια ή εκτροφή που δεσµεύεται να διαθέτει ο νέος αγρότης όταν τελειώσει το επιχειρηµατικό του σχέδιο. Οι περισσότερες περιφέρειες έχουν διαλέξει ένα ευρύτατο φάσµα κλάδων προτεραιότητας για να βοηθήσουν τη συγκέντρωση βαθµών ένταξης. Αναλυτικά ανά Περιφέρεια, οι κλάδοι προτεραιότητας ορίζονται ως εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Όλοι οι κτηνοτροφικοί κλάδοι, μελισσοκομία, πτηνοτροφία, σηροτροφία, 23-29 κηπευτικά-ανθοκομία (υπαίθρια και υπό κάλυψη), δενδροκομικά είδη, μικρά φρούτα, οινάμπελα, αμπελώνες επιτραπέζιοι 21,85-27,55 μόρια, σιτηρά, καλαμπόκι, ζωοτροφές, βαμβάκι, καονός, ζαχαρότευτλα, ενεργιακά φυτά, ελαιούχοι σπόροι, αρωματικά, φαρμακευτικά φυτά 20,7-26,1 μόρια

Αττική: Κηπευτικά, ανθοκομία 23-29 μόρια, σύκα, φιστίκια, αμπελουργία, εσπεριδοειδή, ελιά 20,7-26,1 πτηνοτροφία, αιγοπροβατοτροφία 18,4-23,2 μόρια, μελισσοκομία 16,1-20,3 μόρια, μανιτάρια, αρωματικά φυτά 13,8-17,4 μόρια.

Βόρειο Αιγαίο: ελαιοκαλλιέργεια, μαστίχα, αμπέλι, σιτηρά, εσπεριδοειδή, ζωοτροφές, μελισσοκομία, οπωροκηπευτικά, αιγοπροβατοτροφία 29 μόρια, βοοειδή 23,2 μόρια, βρώσιμα όσπρια 20,3 μόρια, πτηνοτροφία 17,4 μόρια.

Ήπειρος: αιγοπροβατοτροφία, βοοτροφία, πτηνοτροφία 23-29, μελισσοκομία 20,7-26,1 μόρια, αρωματικά φυτά, ακτινίδιο, εσπεριδοειδή, θερμοκηπιακά κηπευτικά 18,4-23,2 μόρια, οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπελιών για παραγωγή οίνου ΠΟΠ, ελαιοκομία, χοιροτροφία 13,8-17,4 μόρια.

Κρήτη: μόνιμες φυτείες: αμπέλια, οπώρες, ξηροί καρποί και εσπεριδοειδή & ελιές 23-29, κηπευτικά 23-29 μόρια, κτηνοτροφία 18,4-23,2 μόρια μελισσοκομία 20,1-24,9 μόρια, αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά 21,8-26,6 μόρια.

Πελοπόννησος: αιγοπροβατοτροφία, κηπευτικά (υπαίθρου και υπό κάλυψη) 23-29 μόρια, μελισσοκομία, προϊόντα ΠΟΠ ή ΠΓΕ 21,8-29 ελιά, εσπεριδοειδή, αμπελουργία 22,4-27,8 μόρια μόρια μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, σύκα, κάστανα, καρύδια 17,44-23,2 μόρια, φακές, ρεβίθια, λαθούρια, φασόλια 16,1-20,3 μόρια.

Στερεά Ελλάδα: ελιές, σύκα, φιστίκι κελυφωτό, ακτινίδιο, κεράσι, αμπέλι, στέβια, κηπευτικά, όσπρια, αιγοπροβατοτροφία, βοοτροφία, μελισσοκομία 23-29 μόρια, λοιπά δενδρώδη, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, ζωοτροφές 20,7-26,1 μόρια ρύζι, βιομηχανικά φυτά, ενεργειακά φυτά, πτηνοτροφία, χοιροτροφία 18,4-23,2 μόρια.

Δυτική Ελλάδα: θερμοκηπιακές καλλιέργειες, αιγοπροβατοτροφία, χοιροτροφία, βοοτροφία 23-29 μόρια αίθρια κηπευτικά, σπαράγγια 20,7-26,1 μόρια, ελιές, εσπεριδοειδή, ροδιές, ακτινίδια, λοιπές δενδρώδεις, κορινθιακή σταφίδα, οινάμπελα, μελισσοκομία, ζωοτροφές, αρωματικά φυτά 18,4-23,2 μόρια.

Δυτική Μακεδονία: προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ, αιγοπροβατοτροφία, βοοτροφία 23-29 μόρια, οπωροκηπευτικά 20,7-26,1 μόρια, φακή, φασόλια, ρεβίθια, λεβάντα, ρίγανη, κρόκος, τσάι του βουνού, βιομηχανικά τριαντάφυλλα 18,4-23,2 μόρια, γουνοφόρα 16,1-20,3 μόρια, χοιροτροφία, πτηνοτροφία, μελισσοκομία 13,8-17,4 μόρια.

Θεσσαλία: προϊόντα ζωικής παραγωγής, φυτά μεγάλης καλλιέργειας, δενδρώδεις, ελιές, ακρόδρυα, αμπέλια 23-29 μόρια, κηπευτικά, ανθοκομία, μελισσοκομία, αρωματικά φυτά 21,55-26,95 μόρια

Ιόνια Νησιά: μόνιμες φυτείες, αμπελοειδή, αιγοπροβατοτροφία 23-29 μόρια, υπαίθρια ή θερμοκηπιακά κηπευτικά, όσπρια, μελισσοκομία 18,4-23,2 μόρια, αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά 16,1-20,3 μόρια.

Κεντρική Μακεδονία: αιγοπροβατοτροφία, μελισσοκομία, σηροτροφία 23-29 μόρια, βοοτροφία, πτηνοτροφία, χοιροτροφία, κονικλοτροφία, φυλλοβόλα οπωροφόρα δένδρα/θάμνοι, ελιά, αμπέλι, αρωματικά φυτά, βιομηχανικά φυτά (χωρίς ενεργειακές), όσπρια, ρύζι, κηπευτικά, πατάτες, σπαράγγι, φράουλα, ζωοτροφές (καρποί, χορτονομές, ενσιρώματα) 19-26,1 μόρια.

Νότιο Αιγαίο: μελισσοκομία, βοοτροφία 23-29 μόρια, οπωροκηπευτικά, αιγοπροβατοτροφία, σκληρό σιτάρι, λοιπά σιτηρά για την παραγωγή καρπού και καλλιέργειες για παραγωγή ζωοτροφών ελαιώνες, οινάμπελα 20,7-26,1 μόρια.

Αναλυτικά το αφιέρωμα διαθέσιμο εδώ.

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

15-05-2021 11:22Αγρότης

Νέος αγρότης Νέος μαλακας μην πεσεται στην παγίδα τους

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις