BACK TO
TOP
Προγράμματα

Μπόνους 5% στο ύψος ενίσχυσης για φακέλους με στάγδην και δεξαμενές

Οι Νέοι Αγρότες ανεξαρτήτως σηµερινής ηλικίας η οποίοι εντάχθηκαν στις σχετικές προκηρύξεις των ετών 2016 και 2017 θα έχουν την υψηλότερη ένταση ενίσχυσης που φτάνει το 80% στο Μέτρο 4.1.2 που επιδοτεί συστήµατα άρδευσης και αγροτικών φωτοβολταϊκών.

18_15

Γιώργος Κοντονής

1
1

Όσον αφορά εκείνους που θα ενταχθούν στο πρόγραµµα των Νέων Αγροτών το 2021, για να έχουν την ίδια αντιµετώπιση ως προς την ενίσχυση, θα πρέπει να διαθέτουν τίτλο σπουδών γεωτεχνικής κατεύθυνσης οποιασδήποτε βαθµίδας (σχολές ΥΠΑΑΤ, ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ κ.λπ). Φυσικά, προαπαιτούµενο είναι το ΟΣ∆Ε του 2020, οπότε δεν θα έχουν όλοι αυτή την ευκαιρία.

Με τις αιτήσεις τώρα να µένουν ανοιχτές έως τις 15 Ιουλίου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πως το ύψος της επιδότησης εξαρτάται από τέσσερα στοιχεία: Την κατηγοριοποίηση των δικαιούχων, των Περιφερειών, την κατάσταση του υδατικού συστήµατος που επηρεάζεται από την επένδυση και τη δυνητική εξοικονόµηση κατανάλωσης ύδατος. Αναλυτικότερα:

 

Η κλίµακα του ύψους ενίσχυσης

Γενικότερα το ύψος ενίσχυσης για τα φυσικά πρόσωπα κυµαίνεται από 35% έως 75%. Ένα συν 5% επί αυτών των ποσοστών (φτάνει δηλαδή 40-80% το ύψος) προστίθεται εάν:

Πρώτον, καταθέσουν επενδυτικού φακέλους που δεν συµπεριλαµβάνουν γεωτρήσεις ή αγροτικά φωτοβολταϊκά. Και, δεύτερον, αποδείξουν πως θα πετύχουν πάνω από 20% εξοικονόµηση ύδατος µε επένδυση σε υδατικά συστήµατα που ορίζεται η κατάστασή τους ποσοτικά ως «καλή». Για κατάσταση υδάτων «λιγότερο από καλή» η δυνητική εξοικονόµηση κατανάλωσης ύδατος θα πρέπει να είναι είναι µεγαλύτερη από 25%.

Εφόσον λοιπόν τηρούνται τα παραπάνω, τα ποσοστά ενίσχυσης αυξάνονται µε ένα 5% και έχουν ως εξής ανά κατηγορία δικαιούχου:

∆ικαιούχοι που κατά τη στιγµή υποβολής της αίτησης α) δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας, διαθέτουν τίτλο σπουδών Γεωτεχνικής κατεύθυνσης και εγκαθίστανται για πρώτη φορά σε γεωργική εκµετάλλευση ως υπεύθυνός της ή β) έχουν ενταχθεί ως δικαιούχοι µέτρων Νέων Γεωργών (ΠΑΑ) την τελευταία πενταετία: 80% στα Μικρά Νησιά Αιγαίου, 70% σε Αν. Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρο, 50% Αττική και 60% στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

∆ικαιούχοι σε ορεινές περιοχές: 75% σε Μικρά Νησιά Αιγαίου, 50% σε Αττική και 60% στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

∆ικαιούχοι σε περιοχές που αντιµετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά µειονεκτήµατα: 75% σε Μικρά Νησιά, 40% σε Αττική και 50% στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Λοιποί δικαιούχοι σε κανονικές περιοχές: 75% σε Μικρά Νησιά Αιγαίου, 40% σε Αττική, Στ. Ελλάδα, ∆υτ. Μακεδονία και 50% στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-05-2021 07:09Γιώργος

40% σε Αττική, Στ. Ελλάδα, ∆υτ. Μακεδονία Αυτή είναι η απολιγνιτοποιηση στην ∆υτ. Μακεδονία οτι και στην Αττική μπράβο στον πρωθυπουργό.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις