BACK TO
TOP
Προγράμματα

Σκέψεις για διπλά Σχέδια Βελτίωσης με μεγάλες επενδύσεις Νέων Αγροτών

Από µέρα σε µέρα αναµένεται η προκήρυξη για το πρόγραµµα Νέων Αγροτών καθώς µέχρι τη ∆ευτέρα 15 Νοεµβρίου θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων, όπως γραπτώς έχουν ενηµερώσει οι διαχειριστικές αρχές τα µελετητικά γραφεία.

wr-farm

Γιώργος Κοντονής

6
1

Η συλλογή των δικαιολογητικών και η συγγραφή των κειµένων για τη σύνταξη των επιχειρηµατικών σχεδίων πρέπει να γίνει άµεσα καθώς δεν αναµένεται να υπάρξει παράταση (1 µήνα ανοικτές οι αιτήσες) προειδοποιούν οι διαχειριστικές αρχές.

Όπως ειπώθηκε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο κατά την 7η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ στην Κέρκυρα, µέσα σε 6-7 µήνες θα φτάσουν τα χρήµατα της α’ δόσης (24.500-28.000 ευρώ) στην τσέπη των παραγωγών. ∆ηλαδή, πάνε για Μάιο στην καλύτερη οι πληρωµές, µε τις εντάξεις να γίνονται λίγο νωρίτερα. Αυτό «τραβά» και την πρόσκληση των νέων Σχεδίων Βελτίωσης ακόµα πιο πίσω.

Σύµφωνα µε πληροφορίες πάντως, από υπηρεσιακούς του ΥΠΑΑΤ µεταφέρθηκε ανεπίσηµα σε µελετητές που βρέθηκαν στην Κέρκυρα για τη διαβούλευση, το ενδεχόµενο να υπάρξουν τελικά δύο προσκλήσεις Σχεδίων Βελτίωσης, µε τη δεύτερη να είναι εξολοκλήρου αφιερωµένη στους Νέους Αγρότες του 2021. Η πρώτη θα αφορά όλους τους «παλιούς» αγρότες και θα βγει νωρίτερα και η δεύτερη θα περιµένει τις εντάξεις των Νέων Αγροτών. Το ζήτηµα βέβαια είναι πού θα βρεθούν τα χρήµατα, καθώς τα κονδύλια για τα Σχέδια Βελτίωσης αυτή τη φορά θα προέλθουν από το Ταµείο Ανάκαµψης.

Υπενθυµίζονται παρακάτω τα κύρια κριτήρια ένταξης στο πρόγραµµα των Νέων Αγροτών:

-Ηλικία έως 41 ετών µέχρι τη στιγµή της αίτησης στήριξης.

-Εγγραφή υποψηφίου στο ΜΑΑΕ ως νεοεισερχόµενος αγρότης.

-∆ιακοπή της µόνιµης εξωγεωργικής δραστηριότητας για εγγραφή στο ΜΑΑΕ.

-Εγκατάσταση στη γεωργία το τελευταίο 18µηνο πριν την αίτηση στήριξης.

-∆ήλωση αγροτικής εκµετάλλευσης στο ΟΣ∆Ε του 2021 Τυπικής Απόδοσης 12.000 ευρώ και άνω για την ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και την Εύβοια, 10.000 ευρώ και άνω για τα νησιά µε πληθυσµό µεγαλύτερο των 3.100 κατοίκων πλην Κρήτης και Εύβοιας και 8.000 ευρώ για τα νησιά µε πληθυσµό µικρότερο ή ίσο των 3.100 κατοίκων.

Οι υποψήφιοι νέοι αγρότες θα πρέπει να δεσµευτούν πως θα παραµείνουν στο αγροτικό επάγγελµα για τουλάχιστον 7 έτη (3-4 χρόνια το επιχειρηµατικό σχέδιο συν ακόµα 4 χρόνια παραµονή στη γεωργία ως κατ’ επάγγελµα αγρότης).

Διαβάστε την προδημοσίευση ΕΔΩ

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

06-12-2021 23:50Τασος

Παραμύθια τα λεφτά από τα δύο ταμεία τα περνούν όλα οι τράπεζες και τους αγρότες τους πουλάνε δικα τους δάνεια με βαριά επιτόκια

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις