BACK TO
TOP
Προγράμματα

Βήμα-βήμα η ανάπτυξη μίας οικονομικά βιώσιμης εκμετάλλευσης με το πρόγραμμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Από την Παραγωγή στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων»

Ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης που έχει στόχο να βοηθήσει με απλό και κατανοητό τρόπο βήμα-βήμα όχι μόνο τους επαγγελματίες αγρότες να κάνουν βιώσιμη την επιχείρησή τους, αλλά και τους επίδοξους νέους αγρότες να διαμορφώσουν τη δική τους εκμετάλλευση, να κοστολογήσουν κατάλληλα το προϊόν τους και να το διαθέσουν με αξιώσεις στην αγορά, δημιούργησε το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).

ezgif-3-cb5afb8aef

3
0

Πρόκειται για το πρόγραμμα με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Από την Παραγωγή στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», για το οποίο οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει (https://kedivimaua.gr/programs/agrotiki-epicheirimatikotita-apo-tin-paragogi-stin-metapoiisi-agrotikon-proionton/) και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 20 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις πτυχές της αγροτικής επιχειρηματικότητας: Από την ίδρυση της εκμετάλλευσης, έως την επιλογή προμηθευτών και τη διάθεση του προϊόντος, ενώ προσφέρει παράλληλα ουσιαστική βοήθεια για το πρώτο βήμα στη μεταποίηση

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε νεαρούς επιχειρηματίες που θέλουν να απασχοληθούν στον αγροτικό χώρο, σε επαγγελματίες του χώρου, οικογενειακές επιχειρήσεις και παραγωγούς που επιθυμούν να μεταβούν στην μεταποίηση. Η ίδρυση της επιχείρησης, το νομικό πλαίσιο, το ανθρώπινο δυναμικό, οι διαδικασίες επεξεργασίας των πρώτων υλών, η κατανόηση βασικών οικονομικών καταστάσεων, η εύρεση οικονομικών πόρων, προμηθευτών και πελατών, καθώς και η στρατηγική και η προώθηση του τελικού προϊόντος είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί ο παραγωγός. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει τις προαναφερθείσες επιχειρηματικές ανάγκες.

Τι περιέχει το πρόγραμμα επιμόρφωσης

Το πρόγραμμα σκοπό έχει να παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο, τα κύρια βήματα που πρέπει να κάνει ένας ιδιοκτήτης γεωργικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να γίνει οικονομικά βιώσιμη η επιχείρηση του, σε βάθος χρόνου. Αποτελεί μια παρουσίαση κύριων μεθόδων, τεχνικών και εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη διαχείριση μιας γεωργικής εκμετάλλευσης.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά θα γίνει παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης του Ελληνικού Γεωργικού και Κτηνοτροφικού Περιβάλλοντος και εν συνεχεία θα καταστρωθεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο επιβίωσης στις συνθήκες που θα έχουν οριστεί πρωτύτερα, απαντώντας στους προβληματισμούς και στα ζητήματα που απασχολούν ένα σύγχρονο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Στο τελευταίο στάδιο, της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα παρουσιαστούν μελέτες περιπτώσεων από την αγορά, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία και να είναι σε θέση να εφαρμόσουν πρακτικά την θεωρητική γνώση που θα έχουν διδαχθεί. Μετά το πέρας του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις αγροτικές επιχειρήσεις τους, επιτυγχάνοντας υψηλότερη κερδοφορία.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκας (Καθηγητής στο τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Η επιμόρφωση ξεκινά τον ερχόμενο Νοέμβριο (διάρκεια τρεις μήνες) και θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, με ασύγχρονο τρόπο. Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο χρόνο που έχουν στην διάθεσή τους οι εκπαιδευόμενοι, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης τις ώρες και ημέρες που επιθυμεί ο  καθένας (on demand). Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων προς τους εκπαιδευτές ώστε να διασφαλιστεί ο αμφίδρομος χαρακτήρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με:

  • με τη Γραμματειακή Υποστήριξη του προγράμματος e-mail: spimaria1@gmail.com
  • με τη Γραμματεία του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: email: Τηλέφωνα: kedivim@aua.gr210 5294400(10.00-15.30)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις