BACK TO
TOP
Προγράμματα

Έως 15 Οκτωβρίου τελειώνει η αξιολόγηση εν δυνάμει Νέων Αγροτών

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την τύχη που θα έχει η δεύτερη ομάδα νέων αγροτών από την Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι έχουν προσδιοριστεί ως επιλαχόντες στην τρέχουσα προκήρυξη και τους έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά έγγραφα προκειμένου να κριθεί οριστικά το αίτημά τους.

KV-s-drill-pro-0006-jpg-jpg-g19b9ul474

Λεωνίδας Λιάμης

1
6

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 625 νέοι αγρότες από τους επτά νομούς της Περιφέρειας, οι οποίοι κλήθηκαν από την αρμόδια Αρχή, για να συμπληρωθεί ο φάκελός τους να προσκομίσουν είτε ένα αποδεικτικό ανεργίας, είτε κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ιδιοκτησία γης.

Από τη διαδικασία αυτή είναι πιθανότατα θα αλλάξει η σειρά κατάταξης καθώς όσοι δεν παρουσιάσουν τα έγγραφα που έλειπαν από τον αρχικό φάκελο, θα απορριφθούν αυτομάτως και οι υποψήφιο θα απενταχθούν ως έχοντες τυπικό κόλλημα, ενώ στη θέση τους θα ανέβουν υποψήφιοι, που είναι χαμηλότερα στη σχετική κατάταξη της λίστας επιλαχόντων, αλλά θα διαθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

«Η διαδικασία του ελέγχου των δικαιολογητικών έχει ήδη ξεκινήσει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και το πλάνο είναι έως τις 15 Οκτωβρίου να έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα για τους επιλαχόντες, ώστε να ενταχθούν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις στο καθεστώς νέων αγροτών και να λάβουν την προβλεπόμενη επιδότηση», ανέφερε στην Agrenda ο Γιώργος Κεφαλάς, αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ίδιος μας διευκρίνισε πως το ποσό που έχει προβλέψει η Περιφέρεια για να μοιράσει στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας αξιολόγησης των επιλαχόντων, είναι της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε τον προϋπολογισμό που έχουμε για το πρόγραμμα μέχρι το τελευταίο ευρώ και να στηρίξουμε όσους νέους αγρότες της Περιφέρειάς μας, μπορούμε περισσότερους», σημειώνει ο κ. Κεφαλάς, θυμίζοντας πως ήδη η Κεντρική Μακεδονία, για την πρώτη παρτίδα των περίπου 1.500 νέων αγροτών, που έχουν πάρει το πράσινο φως για ένταξη στο πρόγραμμα, διέθεσε κονδύλια 35 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην κατηγορία των νέων αγροτών οι οποίοι «κόπηκαν» σε πρωθύστερο στάδιο αξιολόγησης και έχουν ζητήσει να επανεξεταστούν τα αιτήματά τους, πρόθεση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλά, είναι να τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ποσό που θα απαιτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση και να αναζητηθούν οι απαιτούμενοι πόροι. Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων, που καλύπτουν τις τυπικές προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, απαιτούνται άλλα περίπου 8-10 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις