BACK TO
TOP
Προγράμματα

Πολύ σύντομα τα νέα για Απονιτροποίηση και μετατροπή Βιολογικών

Μετεξεταστέες µένουν οι αρµόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ αναφορικά µε το χρόνο προκήρυξης των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς µε βάση τον προγραµµατισµό τους ήδη θα έπρεπε να τρέχουν τέσσερις προκηρύξεις.

programma-neoi-agrotes-pinakas

Γιώργος Κοντονής

3159
9

Πολύ σύντομα τα νέα για Απονιτροποίηση, μετατροπή Βιολογικών και σύσταση Ομάδων, Νοέμβριο Νέοι Αγρότες

Ωστόσο προς το παρόν, κανένα νέο πρόγραµµα του ΣΣ ΚΑΠ δεν έχει «τρέξει» πέρα από την εξισωτική  όπως φαίνεται παρακάτω, ενώ για µερικές µάλιστα υπάρχουν προδηµοσιεύσεις που πάνε να κλείσουν χρόνο. Αναλυτικότερα:

  • Σύσταση Οµάδων και Οργανώσεων Παραγωγών: Το πρόγραµµα αυτό είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιούλιο του 2023 µε εκτιµώµενο χρόνο προκήρυξης το ∆εκέµβριο του 2023. Ωστόσο η πρόσκληση ακόµη δεν έχει εκδοθεί. 
  •  Μεταποίηση: Η προδηµοσίευση ύψους 135 εκατ. ευρώ εκδόθηκε εντός του Μαρτίου, για επενδύσεις ύψους 400.000 έως 5 εκατ. ευρώ σε όλους τους τοµείς της αγροδιατροφής. Η ηµεροµηνία προκήρυξης από το ΥΠΑΑΤ είχε τοποθετηθεί για τον Απρίλιο, ωστόσο ακόµη δεν έχει δηµοσιευτεί.
  •  Απονιτροποποίηση: Έχει εκδοθεί η προδηµοσίευση από τον ∆εκέµβριο του 2023, µε το ΥΠΑΑΤ να αναφέρει πως η πρόσκληση για 2ετείς δεσµεύσεις θα εκδοθεί εντός του πρώτου τετραµήνου του 2024. Ακόµη δεν έχει υπάρξει προκήρυξη, ενώ µία ΥΑ που εκδόθηκε αφορά την ετήσια παράταση για τους δικαιούχους περασµένων προσκλήσεων. Πάντως, και για την ετήσια παράταση απαιτείται πρόσκληση που δεν έχει εκδοθεί. 
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 965 της Agrenda
  • Βιολογικά: Με βάση τα όσα είχε αναφέρει ο προϊστάµενος των διαχειριστικών αρχών, Νίκος Μανέτας στα περιθώρια της έκθεσης Agrotica, η πρόσκληση για τη µετατροπή σε βιολογικές πρακτικές θα έπρεπε να έχει εκδοθεί έως τον Απρίλιο του 2024. Και εδώ, το ΥΠΑΑΤ έχει πέσει έξω στην εκτίµησή του.
  • Αυτόχθονες φυλές: Έχει προδηµοσιευτεί το πρόγραµµα από τα τέλη Απριλίου. Το ΥΠΑΑΤ υποστηρίζει πως η προκήρυξη θα βγει µέχρι το τέλος Ιουνίου.
  • Νέοι Αγρότες: Η προδηµοσίευση εκδόθηκε µέσα στο ∆εκέµβριο του 2023. Εκτιµώµενος χρόνος προκήρυξης είναι ο Νοέµβριος του 2024, µε τις αιτήσεις να γίνονται µε βάση τις δηλώσεις ΟΣ∆Ε.

Σχόλια (9)
Προσθήκη σχολίου

14-05-2024 01:26ΗΛΙΑΣ

Κοντονή για την ετήσια παράταση "απονιτροποίησης" έχει βγει πρόσκληση από τις 10/05....Κάνε ένα update το άρθρο σου γιατί πάλι εκτίθεσαι..

Απάντηση

14-05-2024 00:40Ανειδίκευτος

Οσδε για τους νέους αγρότες χωρίς να γνωρίζουν στρέμματα και καλλιέργεια που πρέπει να έχουν! Οργανωμένο ξανά το κράτος!

Απάντηση

13-05-2024 12:22Κτηνοτροφος

Ότι και να πουν ψέματα είναι ο σκοπός τους είναι η εξαπάτηση μας ξανά και τίποτα άλλο για να αρπαξουν την ψήφο μας ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΈΣ ΟΠΩΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

Απάντηση

13-05-2024 11:39Βασίλης

Ο εν λόγω κύριος έλεγε πρώτα ότι φταίει ο ΟΠΕΚΕΠΕ Μετά η Ευρώπη και τώρα λέει πάλι ότι θα πάρουν οι αγρότες αυτά που δικαιούνται ποιος να πιστέψει γι'αυτό αυτή οι αλαζόνες της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να πάρουν το μάθημα τούς στης ευρωεκλογές! Μπας και δούμε μία άσπρη μέρα!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

13-05-2024 09:41Γιωργος

Καθε Δευτερα βαζει πλατη στο κομμα ο κοντονης,καθε τριτη ο παναγος,καθε τεταρτη η δουσκα,καθε πεμπτη ο παπαδημητριου,την παρασκευη ολοι μαζι και το σαββατοκυριακο ρεπο.εεεε τοσο ιδρωτα ολη την εβδομαδα,να ξεκουραστουν λιγακι,να παρουν δυναμεις για την αλλη εβδομαδα να συνεχισουν το "ιερο εργο".

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

13-05-2024 09:25ΑΓΡΟΤΗΣ

Ποίος σας πιστεύει σε ότι και να πείτε λόγια του αέρα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις