BACK TO
TOP
Προγράμματα

Διπλή ενίσχυση σπάνιων φυλών αιγοπροβάτων, έως 100 ευρώ με βιολογικά

Με διπλάσια ενίσχυση σε σχέση με την περασμένη προγραμματική περίοδο για τα αιγοπρόβατα και επί μέρους αύξηση στα πριμ και στις υπόλοιπες κατηγορίες ζώων, αναμένεται η πρόσκληση των Σπάνιων Φυλών.

enisxiseis-spanies-fules

Γιώργος Κοντονής

4169
15

Διπλάσια η ενίσχυση για τις σπάνιες φυλές αιγοπροβάτων, μαζί με βιολογικά το πριμ έως 100 ευρώ το ζώο

Η προδημοσίευση έχει ήδη βγει και αναφέρει πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα προκηρυχθεί. Βέβαια, το ζήτημα εδώ είναι πως προϋπόθεση για να γίνουν αιτήσεις είναι να έχει ανοίξει το ΟΣΔΕ και να μπορούν να οριστικοποιήσουν τα αιτήματά τους οι παραγωγοί. Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει συμβεί, οπότε ενδεχομένως να αργήσει η προκήρυξη στο Μέτρο αυτό, όπως και σε άλλα αγροπεριβαλλοντικά (π.χ. Κομφούζιο).

Σημειώνεται εδώ ότι με βάση την προδημοσίευση «οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της παρέμβασης είναι πενταετούς διάρκειας, με ημερομηνία έναρξης των δεσμεύσεων την 21 Μαΐου 2024».

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 969 της Agrenda


Οι επιλέξιμες φυλές ζώων και τα αντίστοιχα πριμ ανά κεφάλι

  • Θηλυκά βοοειδή ηλικίας άνω των δύο ετών από τις φυλές: Τήνου, Κέας, Κατερίνης, Συκιάς, Ελληνικός Βούβαλος, Ελληνική Βραχυκερατική: Ενίσχυση 371 ευρώ ανά ζώο. Η ενίσχυση διαμορφώνεται στα 394 ευρώ εφόσον διατηρείται αναλογία ενός αρσενικού ζώου ανά 15 θηλυκά αναπαραγωγής. 
  • Θηλυκά πρόβατα ηλικίας άνω του 1 έτους από τις φυλές: Καταφυγίου, Ρουµλουκίου, Ορεινό Ηπείρου, Ικαρίας, Λευκίµης, Κατσικά, Άργους, Ζακύνθου, Φλώρινας-Πελαγονίας, Σαρακατσάνικο, Γλώσσας Σκοπέλου, Κύµης, Αγρινίου, ∆ράµας, Θράκης, Καλαρρύτικο, Πηλίου, Σερρών, Ορεινό Λήµνου: Ενίσχυση 63,9 ευρώ ανά ζώο. Η ενίσχυση διαμορφώνεται στα 67,35 ευρώ εφόσον διατηρείται αναλογία ενός αρσενικού ζώου ανά 15 θηλυκά αναπαραγωγής. 
  • Θηλυκές αίγες άνω του 1 έτους της φυλής Σκοπέλου: Ενίσχυση 63,9 ευρώ ανά ζώο. Η ενίσχυση διαμορφώνεται στα 67,35 ευρώ εφόσον διατηρείται αναλογία ενός αρσενικού ζώου ανά 15 θηλυκά αναπαραγωγής. 
  • Χοιροµητέρες της Ελληνικής Φυλής: Ενίσχυση 296,5 ευρώ ανά χοιρομητέρα. Η ενίσχυση διαμορφώνεται στα 308 ευρώ εφόσον διατηρείται αναλογία ενός αρσενικού ζώου ανά 15 θηλυκά αναπαραγωγής. 
  • Ιπποειδή άνω των 6 µηνών από τις φυλές: Ηλείας, Πηνείας, Θεσσαλίας, Σκύρου, Πίνδου, Μεσσαρά, Ροδόπης: Ενίσχυση 606 ευρώ ανά ζώο και στα 629 ευρώ με την αναλογία ενός αρσενικού ανά 15 θηλυκά.

Και στα βιολογικά των eco-schemes

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να εντάξουν το κοπάδι τους στη διατήρηση των βιολογικών του eco-schemes και έτσι να εξασφαλίσουν επιδότηση συνολική κοντά στα 100 ευρώ το ζώο στα αιγοπρόβατα.

 

Σχόλια (15)
Προσθήκη σχολίου

13-06-2024 14:07Κτηνοτροφος

Έναν τρουβα αριδι@ θέλει για να τα έχεις τα ζώα Κάτσε μέσα στο τρακτερ στο air-condition και μη μιλάς

Απάντηση

13-06-2024 12:28Έλλην

Αν ήταν καλά αν είχαν λεφτά εύκολα ξεκούραστα θα τα είχαν γύρω από την βουλή η εθνοπατερες εμάς δεν θα μας άφηναν ούτε να τα δούμε τώρα απλά μας έχουν για να δικαιολογούν τα κονδύλια που έρχονται από Ευρώπη δήθεν για εμάς και τα κατακλεβουν

Απάντηση

13-06-2024 12:09#maria#

Θέλω να μου γράψει αυτό το παλικάρι και εμένα , πώς να βγάλω λεφτά ,ασκαστη . Γιατί αυτήν την στιγμή είμαστε σε φάση αποδεκατισμου του ζωικού κεφαλαίου. Έλα για πες μου .

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

13-06-2024 11:55Eleos zwa

Παρατάω τα χωράφια και πάω στα πρόβατα να βγάλω ψωμί ασκαστος,ιστορική ευκαιρία...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

13-06-2024 10:39Πέθαναν οι τσελιγκαδες

Ότι κ να δώσουν σταθείτε μακρια απο αυτο το επάγγελμα δν υπάρχει χρόνος ουτε γι λυπη ουτε για χαρά. Δεμένοι 365 μέρες χωρίς ανταποδωση..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

13-06-2024 10:25Nikv

Αφού δεν κάναμε οσδε αν ρίξει χαλάζι πως θα δηλώσουμε τις ζημίες;;με το περσινό;;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

13-06-2024 08:47ΑΓΡΟΤΗΣ

Ο κοντονης μοιράζει χρήμα πληρώθηκαν τα προηγούμενα μοιράζει χρήμα για τα επόμενα τρεχάτε να κάνετε ζώα να τα κονομήσετε μαζί με τα οικολογικά βρέχει χρήμα λέμε όταν έρθει η ώρα της πληρωμής αν ποτέ έρθει τότε θα δεις τι ακριβώς θα πάρεις το ποιο μακρύ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις