BACK TO
TOP
Προγράμματα

Μποτιλιάρισμα στις προκηρύξεις του ΠΑΑ από κλειστό ΟΣΔΕ 2024

Μποτιλιάρισµα στις προκηρύξεις των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης δηµιουργεί η κλειστή πλατφόρµα του ΟΣ∆Ε, το οποίο θεωρείται το πιο κρίσιµο της τρέχουσας προγραµµατικής περιόδου. Αν δεν ανοίξει το σύστηµα αιτήσεων, προσκλήσεις για Μέτρα όπως το Κοµφούζιο, οι Σπάνιες Φυλές, η Απονιτρόποιηση αλλά και η Εξισωτική δεν πρόκειται να βγουν στον «αέρα».

programmata-agrotwn

Γιώργος Κοντονής

2615
5

Μποτιλιάρισμα στις προκηρύξεις του ΠΑΑ από το κλειστό ΟΣΔΕ 2024 που αποτελεί έτος αναφοράς στα πριμ

Προαπαιτούµενο για αυτές τις προσκλήσεις ώστε να γίνουν αιτήσεις είναι ο παραγωγός να έχει οριστικοποιήσει τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης. Οπότε ακόµη και... αύριο να ανοίξει το ΟΣ∆Ε, θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστηµα για να υπάρξουν οι προκηρύξεις. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα Βιολογικά τελικά θα προκηρυχθούν εντός του Φθινοπώρου, και δεν αποκλείεται την ίδια µοίρα να έχουν και τα υπόλοιπα αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα. Παρά το γεγονός πως οι αρµόδιες αρχές στις προδηµοσιεύσεις σε Κοµφούζιο και Σπάνιες Φυλές έχουν δεσµευθεί για προσκλήσεις εντός του πρώτου εξαµήνου, δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου.

Έτος αναφοράς σηµαίνει πως µετά δεν δύναται να προστεθούν επιλέξιµα αγροτεµάχια/εκτροφές

Το φετινό ΟΣ∆Ε θεωρείται πολύ κρίσιµο γιατί οι δηλώσεις θα αποτελέσουν το έτος αναφοράς για πολυετείς δεσµεύσεις. Αυτό σηµαίνει πως όσα στρέµµατα ή εκτροφές προσθέσουν σε µετεγενέστερες περιόδους αιτήσεων οι παραγωγοί, οι επιδοτήσεις από τα Προγράµµατα θα είναι βάση των όσων δηλώσουν φέτος.

Για τους Νέους Αγρότες οι δηλώσεις του 2024 θα µετρήσουν για την Τυπική Απόδοση, που είναι κριτήριο ένταξης και µοριοδότησης για το πρόγραµµα. Προς το παρόν αυτό έχει γίνει σαφές µε βάση τις προδηµοσιεύσεις των παραπάνω προγραµµάτων καθώς καµία ακόµη πρόσκληση δεν έχει εκδοθεί επισήµως.

Αξίζει εδώ να σηµειωθεί πως η ένταξη στα αγροπεριβαλλοντικά προγράµµατα επηρεάζει και τη συµµετοχή στα eco-schemes λόγω της ασυµβατότητας µεταξύ ∆ράσεων και Μέτρων στο ίδιο αγροτεµάχιο. Αυτό σηµαίνει πως θα πρέπει οι παραγωγοί να προσέξουν να µην δηλώσουν κάποια δράση eco-scheme που κρίνεται ασύµβατη σε επίπεδο αγροτεµαχίου ή εκτροφής και µε αυτόν τον τρόπο «µπλοκαριστούν» οι εντάξεις στους στα Μέτρα.

Τέλος, επισηµαίνεται ότι οι δικαιούχοι του προγράµµατος Σπάνιων Φυλών είναι οι µόνοι από τους δικαιούχους Προγραµµάτων που µπορούν να εντάξουν το κοπάδι τους στη διατήρηση των βιολογικών του eco-schemes και έτσι να εξασφαλίσουν επιδότηση συνολική κοντά στα 100 ευρώ το ζώο στα αιγοπρόβατα.

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

21-06-2024 16:53Ερρίκος

Πες τα Χρυσόστομε

Απάντηση

21-06-2024 10:08Γιωργος

Πριν 1 μηνα εσεις εδω του αγκρονιους μας δουλευατε οτι ταχα το οσδε ανοιξε νωριτερα απο περισυ δηλαδη στα τελη Απριλη, (αισχρο και κουτοπονηρο ψεμα,αφου ο οσδε καθε χρονο ανοιγει τελη Μαρτη) και τωρα εχουμε τελη Ιουνιου και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟ ΖΑΒΟ ΠΟΥ ΚΩΛΟΓΛΥΦΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΒΟΘΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ.Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις