BACK TO
TOP
Προγράμματα

Από 28 Ιουνίου αιτήσεις για ένταξη σε Νιτρικά, η λίστα με όλες τις περιοχές

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του Μέτρου της Απονιτροποίησης ύψους 100 εκατ. ευρώ με τις αιτήσεις ξεκινάνε στις 28 Ιουνίου και να γίνονται δεκτές έως και τις 20 Ιουλίου 2024.

il_fullxfull_1699394871_jdhf

1160
3

Σύμφωνα με την προκήρυξη αίτηση θα µπορούν να κάνουν όσοι διαθέτουν αγροτεµάχια στις εξής περιοχές:

  • Θεσσαλικό Πεδίο, Περιοχή Αλµυρού Μαγνησίας: ∆ήµοι Αγιάς, Αλµυρού, Βόλου, ∆οµοκού, Ελασσόνας, Καλαµπάκας, Καρδίτσας, Κιλελέρ, Λαρισαίων, Μακρακώµης, Μουζακίου, Παλαµά, Πύλης, Ρήγα Φερραίου, Σοφάδων, Τεµπών, Τρικκαίων, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας, Φαρσάλων
  • Περιοχή του Νότιου Τµήµατος του Ποταµού Έβρου: ∆ήµος Αλεξανδρούπολης
  • Πεδιάδα ανατολικά και δυτικά της Λίµνης Βιστωνίδας: ∆ήµοι Αβδήρων, Αρριανών, Ιάσµου, Κοµοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών, Ξάνθης, Τοπείρου
  • Περιοχή του Βόρειου Τµήµατος του Ποταµού Έβρου: ∆ήµοι ∆ιδυµοτείχου, Ορεστιάδας
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 971 της Agrenda


Η ενίσχυση έχει ως εξής:

Αγρανάπαυση: Αραβόσιτος 45,1 ευρώ το στρέµµα στη Θεσσαλία, 50,2 σε Ανατ. Μακεδονία Θράκη και 43,5 ευρώ στις υπόλοιπες περιοχές. Βαµβάκι 60 ευρώ για όλες τις περιοχές

Αµειψισπορά: Αραβόσιτος 35,8 ευρώ το στρέµµα στη Στερεά Ελλάδα, 30,8 στη Θεσσαλία και 29,2 στις υπόλοιπες περιοχές, βαµβάκι 60 ευρώ το στρέµµα σε όλες τις περιοχές εκτός Στερεάς Ελλάδας που διαµορφώνεται στα 51,5 ευρώ/στρέµµα.

Χλωρά λίπανση: Εσπεριδοειδή 27,2 ευρώ το στρέµµα, ελιά 45,2, πυρηνόκαρπα 31,7 και µηλοειδή 18,8 ευρώ το στρέµµα.

Επιλεξιµότητα αγροτεµαχίων

Να είναι δηλωµένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του ενδιαφερόµενου του έτους 2023, η οποία θα χρησιµοποιηθεί ως αίτηση αναφοράς.

Να είναι δηλωµένα στην ΕΑΕ 2023 ως αρδευόµενα (σε επίπεδο αγροτεµαχίου και όχι σε επίπεδο καλλιέργειας).

Οι δεσµεύσεις

α. Αγρανάπαυση (∆έσµευση Α)

Στο πλαίσιο αυτής της δέσµευσης οι δικαιούχοι αναλαµβάνουν ετησίως να θέτουν σε αγρανάπαυση γεωργική έκταση, η οποία αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της συνολικά ενταγµένης έκτασης στη δέσµευση. Το ποσοστό αυτό δύναται να αυξηθεί ετησίως έως 50% χωρίς αλλαγή στο ποσό ενίσχυσης. Η εναποµείνασα της αγρανάπαυσης έκταση, καλλιεργείται µε τις επιλέξιµες αροτραίες καλλιέργειες της δέσµευσης. Η δέσµευση της αγρανάπαυσης είναι δυνατόν να εφαρµόζεται σε διαφορετικά αγροτεµάχια κάθε έτος.

β. Αµειψισπορά (∆έσµευση Β)

Στο πλαίσιο αυτής της δέσµευσης οι δικαιούχοι αναλαµβάνουν ετησίως να εφαρµόζουν αµειψισπορά µε ξηρική καλλιέργεια, σε τουλάχιστον 30% (≥30%) της συνολικά ενταγµένης έκτασης στη δέσµευση. Το ποσοστό δύναται να αυξηθεί ετησίως µέχρι και στο 90% (≤90%) χωρίς αλλαγή στο ποσό ενίσχυσης.

γ. Χλωρά λίπανση σε δενδρώδεις καλλιέργειες (∆έσµευση Γ) Στο πλαίσιο αυτής της δέσµευσης οι δικαιούχοι αναλαµβάνουν να εφαρµόζουν χλωρά λίπανση, σπέρνοντας φυτά εδαφοκάλυψης στον υποόροφο των δενδρώνων, µε την έναρξη των καλλιεργητικών εργασιών κατά τη χειµερινή περίοδο στο 20% της έκτασης.

Θα βρείτε την σχετική προκήρυξη διαθέσιμη εδώ.

 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις