BACK TO
TOP
Προγράμματα

Από 9 Αυγούστου αίτηση για Ομάδα Παραγωγών με 5ετές πλάνο επέκτασης

Στις 9 Αυγούστου ανοίγει το σύστημα για αιτήσεις στο μέτρο σύστασης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών, το οποίο έχει προϋπολογισμό 31,2 εκατ. ευρώ και προϋποθέτει την υποβολή αίτησης με προσεγμένο πενταετές πλάνο. Η δράση απευθύνεται σε σχήματα με τουλάχιστον 12 μέλη φυτική και 8 στη ζωική. Κατά παρέκκλιση, για τις βιολογικές Ομάδες Παραγωγών, το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και τις ορεινές περιοχές, οι ελάχιστοι συμμετέχοντες στην Ομάδα διαμορφώνονται σε 6 αντί για 12.

image_4

174
2

Αιτήσεις από 9 Αυγούστου για την σύσταση Ομάδας με πενταετές πλάνο επέκτασης


Αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» η πρόσκληση για την παρέμβαση Π3-77-1.1, η οποία αφορά την «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» στον τομέα της Γεωργίας του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023-2027, με ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης, στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), την 9η Αυγούστου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. και με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου 2024 και ώρα 17:00 μ.μ..

Στόχος της εν λόγω παρέμβασης είναι η συνεργασία των γεωργών – κτηνοτρόφων και η ενθάρρυνσή τους να συστήσουν/συμμετάσχουν σε συλλογικά σχήματα (ομάδες παραγωγών ή οργανώσεις παραγωγών) στον τομέα της γεωργίας/κτηνοτροφίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τις νέες προκλήσεις της αγοράς και να ενισχύσουν τη θέση τους στην αλυσίδα αξίας της αγροδιατροφής.

Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 31.179.560,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.». Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί σε Νομικές Δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων που θα προκληθούν από την εφαρμογή της παρούσας πρόσκλησης για την Παρέμβαση Π3-77-1.1.

Ολόκληρη η σχετική πρόσκληση για σύσταση Ομάδας Παραγωγών διαθέσιμη εδώ

Τι πρέπει να περιέχει το επιχειρηματικό σχέδιο

Οι δυνητικοί δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο διάρκειας πέντε (5) ετών, στο οποίο περιγράφονται οι ενέργειες για τη μελλοντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε σχέση με την αρχική κατάσταση με διατύπωση σχετικών δεσμευτικών στόχων. Δικαιούχοι, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί ως Ομάδα Παραγωγών ή Οργάνωση Παραγωγών σε έτος προηγούμενο του έτους υποβολής της αίτησης στήριξης, η διάρκεια του επιχειρηματικού σχεδίου διαφοροποιείται με βάση τον υπολειπόμενο χρόνο για την ολοκλήρωση της πενταετίας από την ημερομηνία αναγνώρισης, και υποχρεούνται να τηρούν τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες επίτευξης των στόχων της παρούσας.

Το επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει σαφείς και μετρήσιμους στόχους με περιγραφή των ενεργειών για την επίτευξη αυτών. Οι στόχοι του επιχειρηματικού σχεδίου 7 ομαδοποιούνται σε τρεις (3) ομάδες που σχετίζονται με τη δυναμική της Ομάδας Παραγωγών/Οργάνωσης Παραγωγών (Ομάδα Α), τις οικονομικές επιδόσεις (Ομάδα Β) και τη συμβολή στην επίτευξη των στόχων της Πολιτικής από το Αγρόκτημα στο πιάτο (Ομάδα Γ).

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 977 της Agrenda


Το ποσό στήριξης καταβάλλεται ανά έτος ως ακολούθως:

  • 10% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 1ο έτος μετά την αναγνώριση (σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ. 8 σημείο β) του Καν. (ΕΕ) 2021/2115)
  • 8% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 2ο έτος μετά την αναγνώριση
  • 6% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 3ο έτος μετά την αναγνώριση
  • 4% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 4ο έτος μετά την αναγνώριση
  • 2% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 5ο έτος μετά την αναγνώριση.

Τα ελάχιστα όρια τζίρου και πλήθους συμμετεχόντων

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν νέες Ομάδες Παραγωγών και Οργανώσεις Παραγωγών, οι οποίες έχουν έδρα στην ελληνική επικράτεια, έχουν αναγνωριστεί επίσημα μετά τη δημοσίευση του ν.4384/2016 (Α′ 78), ανήκουν στην κατηγορία των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ), όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003 (2003/361/ΕΚ) με σκοπό σύμφωνο με το άρθρο 77 του Κανονισμού 2021/2115, δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την αναγνώριση και ο ελάχιστος αριθμός μελών κατά την αναγνώριση είναι ο εξής:

α) Για τις Ομάδες Παραγωγών φυτικής κατεύθυνσης είναι δώδεκα (12) και ελάχιστη αξία διακινούμενης παραγωγής 100.000,00 ευρώ. Κατά παρέκκλιση, για τις βιολογικές Ομάδες Παραγωγών, το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και τις ορεινές περιοχές, τα όρια διαμορφώνονται σε έξι (6) και 50.000 ευρώ, αντίστοιχα.

β) Για τις Ομάδες Παραγωγών ζωικής κατεύθυνσης είναι οκτώ (8) και ελάχιστη αξία διακινούμενης παραγωγής 100.000,00€. Κατά παρέκκλιση, για τις βιολογικές Ομάδες Παραγωγών, το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και τις ορεινές περιοχές, τα όρια διαμορφώνονται σε πέντε (5) μέλη και 50.000 ευρώ αντίστοιχα. 

γ) Για τις Οργανώσεις Παραγωγών φυτικής κατεύθυνσης είναι τριάντα (30) και ελάχιστη αξία διακινούμενης παραγωγής 300.000,00€. Κατά παρέκκλιση, για τις βιολογικές Οργανώσεις Παραγωγών, το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και τις ορεινές περιοχές τα όρια διαμορφώνονται σε δεκαπέντε (15) και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

δ) Για τις Οργανώσεις Παραγωγών ζωικής κατεύθυνσης είναι είκοσι (20) και ελάχιστη αξία διακινούμενης παραγωγής 300.000,00 ευρώ. Κατά παρέκκλιση, για τις βιολογικές Οργανώσεις Παραγωγών, το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και τις ορεινές περιοχές, τα όρια διαμορφώνονται σε δέκα (10) και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

06-08-2024 12:30άμεση προσφορά δανείου

γεια Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει δάνεια σε άτομα που χρειάζονται προσωπική επένδυση με ποσοστό 2%. Το ποσό κυμαίνεται από 2000 Ευρώ έως 800.000 Ευρώ Είμαι γρήγορος και δίκαιος. E-mail επικοινωνίας: thristinatsonkova@gmail.com

Απάντηση

06-08-2024 12:30 προσφορά δανείου σήμερα

γεια Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει δάνεια σε άτομα που χρειάζονται προσωπική επένδυση με ποσοστό 2%. Το ποσό κυμαίνεται από 2000 Ευρώ έως 800.000 Ευρώ Είμαι γρήγορος και δίκαιος. E-mail επικοινωνίας: thristinatsonkova@gmail.com

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις