BACK TO
TOP
Προγράμματα

Θέση στα Leader έχουν μικροζυθοποιίες και oι αγροτικές βιοτεχνίες

Συχνά στην Agrenda φιλοξενούνται προφίλ µικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή τοπικών προϊόντων, από µαρµελάδες, µέχρι αλεύρι και σαπούνια ελαιολάδου για την παρασκευή των οποίων χρησιµοποιούν δική τους πρώτη ύλη από τις αγροτικές εκµεταλλεύσεις που διατηρούν.

programma-leader-mikrozuthopoieies

Γιώργος Κοντονής

0
0

Θέση στα Leader έχουν μικροζυθοποιίες και οι  αγροτικές βιοτεχνίες με 50% κάλυψη δαπανών  έως και 300.000 ευρώ

Όσοι ενδιαφέρονται να εµπλακούν σε τέτοιες δραστηριότητες στο άµεσο µέλλον και να δηµιουργήσουν αυτή την υπεραξία, µπορούν να προσβλέπουν στα προγράµµατα Leader. Οι προκηρύξεις για τις ιδιωτικές επενδύσεις αυτήν ην περίοδο βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιµασίας τους και αναµένεται να βγουν στη δηµοσιότητα µέσα στο ερχόµενο φθινόπωρο. 

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 979 της Agrenda


Τα παρακάτω είναι πραγµατικά παραδείγµατα τα οποία περιγράφονται στο ενηµερωτικό προκηρύξεων που έχει εκδόσει το ∆ίκτυο ∆ήµων Π.Ε. Νήσων Αττικής και αναµένεται σε παρόµοια πλαίσια να κινηθούν και άλλες Αναπτυξιακές Εταιρείες:

  • Αρτοποιεία: Μπορεί ο ενδιαφερόµενος να χρησιµοποιήσει τα προγράµµατα Leader για να δηµιουργήσει τη δική του µονάδα παρασκευής αλευροειδών προϊόντων, ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισµάτων
  • Αποστάγµατα: Περιλαµβάνονται µονάδες παραγωγής αποσταγµάτων από οπωροκηπευτικά ή αµπελοοινικής προέλευσης, όπως τοπικά λικέρ, αφεψήµατα κ.α. Παράλληλα είναι επιλέξιµες προς ενίσχυση και οι µικροζυθοποιίες.
  • Μονάδες παραγωγής γεωργικών προϊόντων για την παραγωγή προϊόντων κοσµετολογίας και διατροφής.
  • Μονάδες παραγωγής εµπορίας και συσκευασίας προϊόντων θρέψης φυτών.
  • Μονάδες παραγωγής πυτιάς και συµπυκνωµάτων αυτής, µονάδες αξιοποίησης παραπροϊόντων και υπολειµµάτων των βιοµηχανιών ειδών διατροφής,κ.ά..
  • Βιοτεχνία: Ενδεικτικά µαρµαροτεχνία, µεταλλοτεχνία, σιδηροτεχνία, ξυλοτεχνία και γενικά χειροτεχνία, κοσµήµατα, κεραµική, οικοτεχνία και παραγωγή ειδών παραδοσιακής τέχνης κά, καλλυντικά που βασίζονται στο ελαιόλαδο, στα εσπεριδοειδή και άλλα προϊόντα µετά την 1η µεταποίηση, επεξεργασία και παραγωγή προϊόντων από αρωµατικά φυτά, αµυγδαλωτά και άλλα παρασκευάσµατα κ.ο.κ.

Μέγιστη ενίσχυση 50% για δαπάνες έως και 300.000 ευρώ

Η επιδότηση για τις παραπάνω επενδύσεις µπορεί να φτάσει έως το 50% των δαπανών, µε τον µέγιστο προϋπολογισµό του φακέλου να µπορεί να φτάσει τα 300.000 ευρώ.

Αντίθετα στη µεταποίηση αγροτικών προϊόντων (τυροκοµεία, οινοποιεία κ.λπ.), η ενίσχυση ξεκινάει από το 60% και µπορεί να φτάσει το 80%  σε περιπτώσεις όπως είναι η επένδυση από νέους αγρότες. Η κάθε µία ΟΤ∆ θα εξειδικεύσει τους όρους των ενισχύσεων στις προσκλήσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις