BACK TO
TOP
Προγράμματα

Πριμ 13,4 ευρώ το κεφάλι για μείωση χρήσης αντιβιοτικών στην αιγοπροβατοτροφία

Παρέµβαση που θα αφορά στην ενίσχυση της πρόληψης και τη µείωση της χρήσης αντιβιοτικών στα αιγοπρόβατα, σχεδιάζεται στα πλαίσια του νέου ΠΑΑ µε ονοµασία «Μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στην αιγοπροβατοτροφία».

prim-gia-meiwsh-antiviotikwn-aigoprovatotrofia

Γιώργος Κοντονής

0
7

Οι ενισχύσεις θα αφορούν σε συγκεκριµένες ενέργειες/ για την βελτίωση της υγείας των ζώων σε αιγοπροβατοτροφικές µονάδες. Οι δεσµεύσεις για την υγεία στοχεύουν στην ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την πρόληψη των ασθενειών µέσω του εµβολιασµού των ζώων και της χρήσης παρασιτοκτόνων. Η επιλογή των εµβολίων γίνεται κατόπιν της υπόδειξης του κτηνίατρου της εκµετάλλευσης που έχει την ευθύνη κατάρτισης του σχεδίου δράσης για την ευζωία της εκµετάλλευσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 979 της Agrenda

∆ικαιούχοι της παρέµβασης

Επιλέξιµοι δικαιούχοι θα είναι οι κτηνοτρόφοι που εκτρέφουν αιγοπρόβατα και οι οποίοι:

  • ∆ηλώνουν τα ζώα τους στην ΕΑΕ, κατά το έτος που καθορίζεται στην πρόσκληση.
  • Είναι κάτοχοι κτηνοτροφικής εκµετάλλευσης που λειτουργεί νόµιµα σύµφωνα µε το νόµο 4056/2012, όπως αυτός ισχύει, προβαίνουν στη διενέργεια και κοινοποίηση των απογραφικών στοιχείων ζωικού κεφαλαίου, σύµφωνα µε τον Κανονισµό (ΕΕ) 2016/429 και την αριθ. 297286/05.8.2005 (Β΄1170) ΚΥΑ, τηρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κανονισµού (ΕΕ) 2019/6 και της εθνικής νοµοθεσίας για την προµήθεια και χρήση των κτηνιατρικών φαρµάκων στις εκτροφές παραγωγικών ζώων.

Οι δικαιούχοι θα ελέγχονται και θα λαµβάνουν τεχνική στήριξη για την υλοποίηση των δεσµεύσεών τους από ιδιώτη κτηνίατρο «τεχνικό σύµβουλο υγείας», όπως θα καθοριστεί στο εθνικό πλαίσιο εφαρµογής του Μέτρου.

Ποσό ενίσχυσης

Το µέσο κόστος των δεσµεύσεων για τους ετήσιους εµβολιασµούς και χρήση αντιπαρασιτικών εκτιµήθηκε ανά είδος και µέγεθος ζώου για τις κυριότερες ασθένειες που δύναται να αντιµετωπιστούν. Το ποσό ενίσχυσης θα είναι 13,42 ευρώ/κεφαλή. Επιπλέον της ενίσχυσης που αφορά στο σύνολο των πρόσθετων δαπανών για την εφαρµογή των εµβολιασµών και της παρασιτοκτονίας καλύπτεται και το κόστος συναλλαγής έως αξίας 10% του συνόλου της ετήσιας ενίσχυσης που καταβλήθηκε για τον εµβολιασµό.

 

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

22-08-2024 11:42Για σφυρα Γιάννο μ κλέφτικα σε όλα τα κοπαδια

Θετικό μετρό στα χαρτια στα προτυπα των βιολογικών.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

22-08-2024 10:00maria

Μπορεί κάποιος να μου αναφέρει ,εάν ξέρει αυτό που αναγράφει το άρθρο . λειτουργεί νόµιµα σύµφωνα µε το νόµο 4056/2012, όπως αυτός ισχύει. Τι αναφέρει ο νόμος αυτός .

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις