BACK TO
TOP
Προγράμματα

Αναβαθμίδες με κάλυψη στο 100% κόστους και προίκα τη συμμετοχή στα eco-schemes

Πρόγραµµα για την κάλυψη του 100% των εξόδων για τη δηµιουργία νέων αναβαθµίδων, ώστε οι παραγωγοί να µπορούν να συµµετέχουν και στην αντίστοιχη δράση των eco-schemes, περιλαµβάνεται στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ.

kalupsh-100-tis-ekato-gia-anavathmides

Γιώργος Κοντονής

405
0

Μέσω της παρέµβασης αυτής θα χρηµατοδοτείται αποκλειστικά η κατασκευή νέων αναβαθµίδων σε περιοχές που απειλούνται µε διάβρωση και µε κλίση εδαφών άνω του 15%. Οι αναβαθµίδες «ξερολιθιές» µε αργολιθοδοµές (χωρίς συνδετικό κονίαµα) αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία που διαµόρφωσε η γεωργική δραστηριότητα στην πορεία των χρόνων από την κλασική αρχαιότητα ως σήµερα. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα στην προστασία από τη διάβρωση, για τη συγκράτηση του εδαφικού νερού και θρεπτικών συστατικών, αποτελούν σηµαντικό ενδιαίτηµα της άγριας ζωής και παράλληλα αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό στοιχείο του αγροτικού τοπίου.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 981 της Agrenda


Ποσοστό ενίσχυσης

Το ποσοστό ενίσχυσης είναι ενιαίο για το σύνολο των επιλέξιµων δαπανών της δράσης σε όλη τη χώρα και ανέρχεται στο 100%. Το ανώτατο όριο στις επιλέξιµες δαπάνες είναι:

  • Έκδοση άδειας: 1.000 ευρώ
  • Σύνταξη τοπογραφικού σχεδίου: 1.000 ευρώ.
  • Μελέτη τεκµηρίωσης - συγγραφή υποχρεώσεων: 3.000 ευρώ.
  • Κατασκευή: µέχρι 50 ευρώ ανά m2 επιφανείας (όταν το ύψος του τοιχίου αντιστήριξης υπερβαίνει το 1 µ.) ή µέχρι 50 ευρώ ανά τρέχον µέτρο παρέµβασης (όταν το ύψος του τοιχίου αντιστήριξης είναι µικρότερο του 1 µ.). Το πάχος του τοιχίου είναι υποχρεωτικά το ίδιο µε τα παραδοσιακά αντίστοιχα 55 +/- 5 εκ. Συλλογή/διαλογή και µεταφορά δια χειρός διάσπαρτων κατάλληλων λίθων όπου απαιτείται, αποκλειστικά από τη γύρω περιοχή σε ακτίνα 0-50 m (όχι από λατοµείο) µέχρι 30 ευρώ ανά m3 όγκου.

∆ικαιούχοι της ∆ράσης

  • Κάτοχοι γεωργικών εκτάσεων σε περιοχές στις οποίες οι ξηρολιθοδοµές αποτελούν τεκµηριωµένα στοιχείο του τοπίου, για την κατασκευή νέων αναβαθµίδων.
  • Κάτοχοι γεωργικών εκτάσεων σε περιοχές µε κλίση η οποία να δικαιολογεί την κατασκευή αναβαθµίδων µε ξηρολιθοδοµή, για λόγους αντιµετώπισης της διάβρωσης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις