BACK TO
TOP
Προγράμματα

Αργούν οι προκηρύξεις για Βιολογικά, Σπάνιες Φυλές και Κομφούζιο

Προκηρύξεις, αιτήσεις αγροτών, πίνακες εντάξεων, αποτελέσµατα ενστάσεων και τελικές εγκριτικές αποφάσεις θα πρέπει να έχουν εκδοθεί έως τις αρχές ∆εκεµβρίου στα Μέτρα Κοµφούζιο, Σπάνιες Φυλές και Μετατροπής Βιολογικής Γεωργίας, ώστε να µπορέσουν να πληρωθούν οι δικαιούχοι την προκαταβολή ύψους έως 85% του πριµ µέχρι τέλος του έτους.

18-19_02_2

Γιώργος Κοντονής

3338
2

Αργούν οι προκηρύξεις σε Βιολογικά, Σπάνιες Φυλές και Κομφούζιο, πιέζει ο χρόνος πλέον  για την προκαταβολή

Προς το παρόν, οι διαχειριστικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση αναµονής καθώς δεν έχει τελειώσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣ∆Ε, ενώ µετά πρέπει και να ολοκληρωθεί ο διασταυρωτικός έλεγχος ώστε να γίνουν οι προκηρύξεις. Τα χρονικά περιθώρια λοιπόν είναι αρκετά περιορισµένα ώστε να µην χάσουν την προκαταβολή έως το τέλος του έτους οι τελικοί δικαιούχοι των παραπάνω µέτρων. Σηµειώνεται εδώ πως και για τα τρία Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν εκδοθεί οι σχετικές προδηµοσιεύσεις ώστε να µπορέσουν οι ενδιαφερόµενοι να ακολουθήσουν τις σχετικές δεσµεύσεις, και να µην χαθεί ως έτος εφαρµογής το 2024.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 984 της Agrenda


Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι οι αρµόδιες αρχές στις προδηµοσιεύσεις σε Κοµφούζιο και Σπάνιες Φυλές είχαν δεσµευθεί για προσκλήσεις εντός του πρώτου εξαµήνου, δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου, κάτι που προφανώς δεν συνέβη.

Το φετινό ΟΣ∆Ε θεωρείται πολύ κρίσιµο γιατί οι δηλώσεις θα αποτελέσουν το έτος αναφοράς για πολυετείς δεσµεύσεις. Αυτό σηµαίνει πως όσα στρέµµατα ή εκτροφές προσθέσουν σε µεταγενέστερες περιόδους αιτήσεων οι παραγωγοί, οι επιδοτήσεις από τα Προγράµµατα θα είναι βάση των όσων δηλώσουν φέτος. Αξίζει εδώ να σηµειωθεί πως η ένταξη στα αγροπεριβαλλοντικά προγράµµατα επηρεάζει και τη συµµετοχή στα eco-schemes λόγω της ασυµβατότητας µεταξύ ∆ράσεων και Μέτρων στο ίδιο αγροτεµάχιο.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

24-09-2024 06:570ρχαν

και εγώ πραγματικά χρειάζομαι μια βοήθεια είμαι κτηνοτροφος έχω μια μονάδα βόιδι της σπάνιες φίλες δεν χρωστάω πουθενά απλός ζήτησα ένα μικρό δάνειο αγροτών από την τράπεζα πάρεις και δεν μου το ενγρινανε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις