BACK TO
TOP
Προγράμματα

Εκτός προκαταβολής οι νέοι δικαιούχοι από την Μετατροπή Βιολογικών, κίνδυνος και για άλλα αγροπεριβαλλοντικά

Οι δικαιούχοι που θα προκύψουν από την πρόσκληση του Μέτρου Μετατροπής Βιολογικών που θα εκδοθεί τον ερχόµενο Νοέµβριο, δεν θα λάβουν προκαταβολή. Αντίθετα θα λάβουν το ετήσιο πριµ µία και έξω στις αρχές του καλοκαιριού του 2025.

themadeuteras

Γιώργος Κοντονής

1551
1

Αντίθετα οι συνάδελφοί τους που είναι ενταγµένοι στην 5η πρόσκληση του 2022 των Βιολογικών, είναι προγραµµατισµένο να πληρωθούν κανονικά την προκαταβολή τέλος Νοεµβρίου, όπως γίνεται παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια. Τα παραπάνω αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες της Agrenda, που επιβεβαιώνουν παράλληλα το κρίσιµο της έγκαιρης έκδοσης πρόσκλησης στα Μέτρα Κοµφούζιο και Σπάνιων Φυλών, ώστε να µην χαθεί και εδώ η προκαταβολή των ετήσιων ενισχύσεων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 985 της Agrenda

Υπενθυµίζεται πως οι αρµόδιες αρχές στις προδηµοσιεύσεις σε Κοµφούζιο και Σπάνιες Φυλές είχαν δεσµευθεί για προσκλήσεις εντός του πρώτου εξαµήνου, δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου, κάτι που προφανώς δεν συνέβη. Σηµειώνεται πως µε βάση τον Καν. ΕΕ (2021/2116) και το Άρθρο 44, οι προκαταβολές παρέχονται έως και την 1η ∆εκεµβρίου. Μετά οι παραγωγοί πρέπει να εξοφληθούν έως τα τέλη Ιουνίου.

Το υπουργείο πρέπει να είναι σε θέση να ξέρει τη ζήτηση που θα προκύψει στα Βιολογικά

Υπενθυµίζεται πως η επερχόµενη πρόσκληση για τη Βιολογική Γεωργία θα έχει προϋπολογισµό ύψους 284 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης µπορεί και πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει το πόσοι ακριβώς αγρότες και για πόσα στρέµµατα θα κάνουν αιτήσεις, καθώς οι πιστοποιήσεις µε τους φορείς που ζητούνται, έχουν εκδοθεί µέσα σε ένα συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα το περασµένο καλοκαίρι, όπως όριζε η προδηµοσίευση. Σηµειώνεται πως ακόµη οι αρµόδιες αρχές δεν έχουν εκδώσει τον πίνακα µοριοδότησης για την ένταξη των ενδιαφερόµενων. 

Επίσης αν κάποιος δεν ενταχθεί τελικώς στο Μέτρο (λόγω υπερβάλλουσας ζήτησης) θα έχει χάσει και την ευκαιρία να κάνει αίτηση στα eco-schemes για τα αγροτεµάχια που ήταν να πριµοδοτηθεί από τα Βιολογικά. Ως εκ τούτου είναι κρίσιµο, να εκδοθεί ο παραπάνω πίνακας σύντοµα, ώστε να γνωρίζουν και οι παραγωγοί πάνω-κάτω πόσα µόρια είναι σε θέση να λάβουν.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

30-09-2024 09:28Katerina

Με αυτούς που λήγουν οι δεσμεύσεις μετατροπής το Νοέμβριο τι θα γίνει?γτ δεν βγάζουν πρόγραμμα διατήρησης?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις