BACK TO
TOP
Προγράμματα

Άνοιξε πρόγραμμα προώθησης για επιχειρήσεις υδατοκαλλιεργειών

Ένα νέο πρόγραμμα προώθησης για επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ άνοιξε για αιτήσεις, το οποίο χρηματοδοτεί με ποσοστό 85-100% δαπάνες marketing για την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους.

2f661c8e05ce4d0fb1326657ed6c60dd

9
0

Στο πρόγραμμα αυτό με τίτλο «Προώθηση και Εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας» που θα μείνει ανοιχτό για αιτήσεις έως τα τέλη του 2026 μπορούν να συμμετέχουν:  

  1. -Αναγνωρισνες Οργανώσεις Παραγωγών και Ενώσεις Οργανώσεων Παραγωγών ή Διακλαδικές Οργανώσεις αλιευτικών προϊόντων και προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.
  2. -Συλλογικοί φορείς και λοιπές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα αντικείμενα της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
  3. -Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του Δημοσίου Τομέα όπως αυτός ορίζεται στην περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α΄ 143).

Στις ενδεικτικές δαπάνες που επιδοτούνται περιλαμβάνονται:

- Έρευνες αγοράς, μελέτες και διαφημιστικές εκστρατείες για τη γνωστοποίηση και προώθηση των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνικό επίπεδο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και των καταναλωτών, την αναζήτηση νέων αγορών, την προσαρμογή στις διαφοροποιημένες συνθήκες της αγοράς και τη βελτίωση των όρων διάθεσης των προϊόντων.

– Ενέργειες προώθησης της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας, με την εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών πιστοποίησης και προώθησης των προϊόντων της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, υιοθέτησης ετικετών ποιότητας.

– Ενέργειες αναβάθμισης της συσκευασίας και παρουσίασης των προϊόντων.

– Ενέργειες βελτίωσης των συνθηκών διακίνησης των νωπών αλιευμάτων

– Ενέργειες σχετικές με την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ως εργαλείου προώθησης.

Η σχετική πρόσκληση είναι διαθέσιμη εδώ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις