BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ως 28 Φλεβάρη πίνακες δικαιούχων για αγροτικά στον Αναπτυξιακό

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα γνωστοποιήθηκε κατά το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής όπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε τα πλάνα για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο αλλά και τη διαχείριση των έργων που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

ANAPTYXIAKOS_2

Γιώργος Κοντονής

76
0

 Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα γνωστοποιήθηκε κατά το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής όπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε τα πλάνα για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο αλλά και τη διαχείριση των έργων που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε έως τις 15 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου. Οι νέες αλλαγές προβλέπουν τα εξής:

  • Δημιουργία νέου καθεστώτος ενίσχυσης των παραμεθόριων νομών της χώρας, με ΑΕΠ χαμηλότερο από τον μέσο όρο και της Θεσσαλίας για επενδυτικά σχέδια άνω των 2 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια στις περιοχές αυτές θα θεωρούνται στρατηγικά και θα αξιολογούνται ως στρατηγικές επενδύσεις. Τα δε παρεχόμενα κίνητρα θα είναι: επιχορήγηση, επιχορήγηση χρηματοδοτικής μίσθωσης ή φορολογική απαλλαγή. Επίσης στα κίνητρα περιλαμβάνεται η ταχεία αδειοδότηση και χωροθέτηση της επένδυσης.
  • Τροποποίηση του καθεστώτος ενίσχυσης μεγάλων επενδύσεων με ένταξη επενδυτικών σχεδίων ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ. Κι εδώ τα επενδυτικά σχέδια θα θεωρούνται στρατηγικά. Τα παρεχόμενα κίνητρα θα είναι, κυρίως, φοροαπαλλαγή και μερική επιχορήγηση ή επιχορήγηση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Επίσης περιλαμβάνεται η ταχεία αδειοδότηση και χωροθέτηση της επένδυσης.

Και στα δύο παραπάνω καθεστώτα, τα οποία θα είναι από 150 εκατ. ευρώ, το ύψος της ενίσχυσης που θα χορηγηθεί θα είναι, σύμφωνα με χάρτη των περιφερειακών ενισχύσεων, το ανώτερο οριζόμενο.

Η προκήρυξη των δύο νέων καθεστώτων αναμένεται να έχει γίνει έως τις 31 Μαρτίου 2025. Εως τότε θα γίνει και η προκήρυξη του καθεστώτος μεταποίησης, επίσης 150 εκατ. ευρώ. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που θέτει το υπουργείο Ανάπτυξης, έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει γίνει η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγών των επενδυτικών σχεδίων, έως τις 15 Νοεμβρίου να έχουν εξεταστεί πιθανές ενστάσεις και η αξιολόγησή τους ώστε έως τις 20 Νοεμβρίου να έχει εκδοθεί ο οριστικός πίνακας κατανομής και τελικά έως το τέλος της χρονιάς να εκδοθούν και οι αποφάσεις υπαγωγής!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις