BACK TO
TOP
Special Reports

Φρέσκο μύρτιλο από τον Έβρο στην πόρτα σας

Από την πρώτη δοκιµή µύρτιλου σ’ ένα ταξίδι στη ∆ανία µέχρι τoυς 12.000 ακολούθους στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης σήµερα, ο δρόµος ήταν µακρύς, δηµιουργικός µα και λίγο πολύ προδιαγεγραµµένος για τη Μαρίνα Βαρβατζίκη, η οποία µε την αµέριστη στήριξη του συζύγου της έχει καταφέρει να δηµιουργήσει τα GReat Blueberries, µία ευέλικτη επιχείρηση στις Φέρες Έβρου που παράγει, συσευάζει και τυποποιεί µε µεράκι τον καρπό από τα δικά της κτήµατα.

40-41_90

45
0

Πιστή στο δόγµα της Βιολογικής Γεωργίας, η Μαρίνα δε σηκώνει εκπτώσεις. Κάθε καλοκαίρι, τρέχει µε τους συνεργάτες της να συλλέξει µε το χέρι, να συσκευάσει και να αποστείλει τα ολόφρεσκα Μύρτιλα Φερών στην πόρτα των πελατών της εντός 24-48 ωρών από την παραγγελία, ενώ εν συνεχεία τον χειµώνα ασχολείται µε τη µεταποίηση του γλυκόξινου φρούτου, παράγοντας µαρµελάδες και αλοιφές.

Η σύλληψη της ιδέας ήρθε το 2012, ενώ έπειτα η Μαρίνα σε συνεργασία µε τον «αφανή ήρωα» σύζυγο Γιώργο Νάκο, προετοίµαζαν το e-shop, το σήµα και το κτήµα, ώστε το 2014 να είναι σε θέση να αρχίσει τη δραστηριότητά της. «Η όλη προσέγγιση ήταν δοκιµαστική, δεν είχαµε αρχικά επάρκεια γνώσεων και µαθαίναµε από τα λάθη µας. Τα πρώτα κτήµατα υπήρχαν στην οικογένειά µου, ξεκινήσαµε, δουλέψαµε, δώσαµε έµφαση στα social media, απ’  όπου µας έµαθε ο κόσµος, εκτίµησε το προϊόν µας και κάπως έτσι έγινε σταδιακά το εγχείρηµα βιώσιµο. Στη συνέχεια το 2018, ξεκίνησε και η οικοτεχνία, καθώς ο κόσµος ήθελε να έχει µύρτιλο και τον χειµώνα. Έτσι, ανταποκριθήκαµε, µεταποιώντας τα πιο ώριµα φρούτα σε εύγευστες µαρµελάδες για κάθε χρήση», εξηγεί η Μαρίνα Βαρβατζίκη.

Μαρμελάδες σε τριπλέτα γεύσεων με Chia, μαύρη σοκολάτα και λεμόνι

Αρχές Ιουνίου µε αρχές Αυγούστου όλος ο κόσµος στα GReat Blueberries περιστρέφεται γύρω από το φρέσκο µύρτιλο. Οι παραγγελίες ετοιµάζονται και συσκευάζονται αµέσως µόλις ληφθούν και αποστέλλονται σε µερίδες των 8 επί 125 γραµµαρίων (1 κιλό), ώστε να κάθονται σωστά στη µεταφορά και να µην αλλοιώνονται. «Θέλω η νέα γενιά να τρώει κάτι αγνό, µε υψηλή διατροφική αξία και κυρίως µε γεύση που ξετρελαίνει!», υπογραµµίσει η Μαρίνα.

 Στη συνέχεια, παίρνει µπροστά η οικοτεχνία. Από Νοέµβριο βρίσκονται στη διάθεση του καταναλωτή οι «σπιτικές» µαρµελάδες σε 3 γεύσεις, κάθε µία µε το δικό της γευστικό προφίλ αλλά κοινό παρονοµαστή το µύρτιλο. Οι µαρµελάδες γίνονται µε παραδοσιακό τρόπο και µε ολόκληρα κοµµάτια φρούτων, ενώ έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε φρούτο σε σχέση µε αυτές του εµπορίου. Επίσης, έχουν λάβει τριπλή διάκριση στα Mediterranean Taste Awards 2022 που έγιναν στο Λονδίνο, µε 2 χρυσά και 1 ασηµένιο ως προς την όψη, τη µυρωδιά, την αφή και φυσικά τη γεύση.

Σπόροι Chia, µαύρη σοκολάτα και γλυκόξινο µύρτιλο

 Από την τριπλέτα, ξεχωρίζει το άλειµµα µύρτιλο µε 54% φρούτο και σπόρους της υπερτροφής Chia, δίχως συντηρητικά και χρωστικές. Οι µικροί αυτοί σπόροι δένουν διαθέτουν πηκτικές ιδιότητες και δένουν υπέροχα σε προϊόντα µαρµελάδας και έτσι µπορούν να αξιοποιηθούν στη θέση της πηκτίνης. Καθώς στο προϊόν δεν προστίθεται ζάχαρη, τυπικά δεν αποτελεί µαρµελάδα. Έρχεται σε συσκευασία των 220 γραµµαρίων και για να διατηρηθεί θέλει δροσερό, σκοτεινό χώρο.

Θα µπορούσε κανείς να περιγράψει τον συνδυασµό µαύρης σοκολάτας και µύρτιλου ως «όνειρο», κατάλληλο για ένα θρεπτικό και πεντανόστιµο πρωινό την Κυριακή, ενώ και η κλασική γεύση µύρτιλο µε χυµό λεµόνι δεν αφήνει και πολλούς ασυγκίνητους. Η Μαρίνα Βαρβατζίκη, σηµειωτέον, δεν κρύβει και την επιθυµία της για επέκταση σε φυσικούς χυµούς µε βάση το µύρτιλο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία