BACK TO
TOP
Special Reports

Bee Μy Melissa λένε η Κατερίνα και ο Μάνος από την Επίδαυρο με βιολογικό μέλι σε 12 παραλλαγές

Το πάθος να φέρουν τον µελισσοκοµικό και βοτανικό πλούτο της Ελλάδας πιο κοντά στο εγχώριο και διεθνές κοινό µοιράζονται η Κατερίνα Κρυώνη και ο Μάνος Κουνάλης, οι οποίοι µε το κοινό τους όραµα, δηµιούργησαν τη «Melissafarm». Με έδρα την Αρχαία Επίδαυρο, η οικογενειακή µελισσοκοµική µονάδα µετρά σχεδόν δεκαετή πορεία, κερδίζοντας διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό µε τα 100% βιολογικά µέλια της.

40_5

Δάφνη Κούτση

36
0

Η Κατερίνα, καθηγήτρια γαλλικών και συγγραφέας παραµυθιών επέλεξε να αλλάξει καριέρα και να αφοσιωθεί στη µελισσοκοµία. Το 2015, ξεκίνησε µόνη της και αργότερα, όταν γνώρισε τον σύντροφό της Μάνο, αποφάσισαν να συνεργαστούν. Ο Μάνος, µε σπουδές στη γραφιστική και εµπειρία στον έντυπο τύπο, στράφηκε στην παραγωγή σαπουνιών λόγω της κρίσης.

Ξεκινώντας από το µηδέν, οι δύο τους, µε υποµονή και επιµονή, αναζήτησαν έναν αυθεντικότερο τρόπο ζωής. Η αποστολή τους να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητες της γης της Πελοποννήσου και συγκεκριµένα των Επιδαύριων αγαθών που προσφέρονται απλόχερα, τους οδήγησε στη νοµαδική βιολογική µελισσοκοµία, στην καλλιέργεια βοτάνων και στην ελαιοπαραγωγή.

Ωστόσο, η κλιµατική αλλαγή προκαλεί δυσκολίες στη µελισσοκοµία, καθώς η ξηρασία πλήττει τη χλωρίδα της περιοχής, µειώνοντας την παραγωγή µελιού από τα αρωµατικά φυτά του κάµπου. Βέβαια, το Πεύκο – ή αλλιώς ο «Άγιος Πεύκος», όπως το ονοµάζουν οι ίδιοι γιατί «σώζει πάντα τη κατάσταση» – η ελατοβανίλια και η βελανιδιά, που ευδοκιµούν στα βουνά, προσφέρουν τη λύση. Μέσω της νοµαδικής µελισσοκοµίας, µεταφέρουν τα µελίσσια τους στον Πάρνωνα, τον Ταΰγετο και την ορεινή Κορινθία για να εκµεταλλευτούν τη θαυµαστή βιοποικιλότητα του τόπου.



Δώδεκα παραλλαγές σε μέλι, βότανα και ειδικά σαπούνια

Το µέλι αποτελεί ένα µοναδικό προϊόν µε ποικίλη σύνθεση χάρις την ανθοφορία και τις καιρικές συνθήκες την εκάστοτε εποχή. Η «Melissafarm» παράγει µέλι θυµαριού, πεύκου, ανθέων, δάσους, πορτοκαλιάς, ερείκης, βελανιδιάς, χαρουπιάς, ελάτου, ελάτης «βανίλια», κουµαριάς, µέλι µε κηρήθρα και µερικά ακόµα, σε µικρές και µεγάλες συσκευασίες αλλά και σε όµορφα σετ δώρου. Φυσικά διαθέτουν και πρόπολη, γύρη και βασιλικό πολτό, καθώς και µια σειρά φυσικών προϊόντων οµορφιάς µε βάση όλα αυτά.

Εκτός από το µέλι, η εταιρεία φτιάχνει και αλείµµατα µελιού, ένα χειροποίητο και άκρως υγιεινό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα. Με βάση το αγνό µέλι φτιάχνεται κακάο και πάστα ξηρών καρπών µε αµύγδαλο, µε φιστίκι Αιγίνης, µε φουντούκι, µε αράπικο φιστίκι, µε ταχίνι ολικής άλεσης, ενώ υπάρχει και µια φυσική «κρέµα µελιού».

Επιπλέον, η εταιρεία δηµιουργεί µοναδικούς συνδυασµούς βοτάνων για αφεψήµατα. Τα βοτανικά µείγµατα συσκευάζονται σε βιοδιασπώµενα φακελάκια µέσα σε ανακυκλώσιµο χάρτινο δοχείο, συνοδευόµενα µε σπόρους µελισσοκοµικών φυτών, όπως αγριολούλουδο, λεβάντα, µελισσόχορτο, µαντζουράνα, δεντρολίβανο και θυµάρι. Οι σπόροι µπορούν να φυτευτούν από τον καταναλωτή στον χάρτινο περιέκτη τους, προσφέροντας τροφή πίσω στις µέλισσες.

Επιπρόσθετα, παράγουν υψηλής ποιότητας σαπούνια φυσικών υλικών, χρησιµοποιώντας ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής.

Τα προϊόντα της «Melissafarm» έχουν λάβει 17 διεθνή βραβεία Great Taste Awards, µε να έχουν διακριθεί το 2024 µε το µέλι ερείκης, το µέλι ελάτης «βανίλια», το µέλι δάσους να έχουν διακριθεί µε χρυσά αστέρια από τα Great Taste Awards και το µέλι βελανιδιάς να έχει πάρει το χρυσό βραβείο το 2022.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία