
Σήμερα, το βιολογικά πιστοποιημένο αγρόκτημα του στην Αργιθέα φιλοξενεί 120 παραγωγικές θηλυκές αγελάδες βραχυκερατικής φυλής, οι οποίες εκτρέφονται εκτατικά και αναπτύσσονται φυσικά, καθώς η φυλή είναι προσαρμοσμένη στους φτωχούς ορεινούς βοσκότοπους της ελληνικής υπαίθρου εδώ και χιλιάδες χρόνια, δίνοντας εξαιρετικής ποιότητας και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών προϊόντα κρέατος. Η ιδέα για τη μεταποίηση γεννήθηκε αργότερα, από την ανάγκη πωλήσεων και εισοδήματος, καθώς το κρέας βραχυκερατικής φυλής δεν είναι καθόλου δημοφιλές μεταξύ των συμβατικών καναλιών διάθεσης κρέατος. Απόρροια αυτού ήταν η δημιουργία της εταιρείας Genes & Nature το 2020, η οποία εδρεύει στα Τρίκαλα και ασχολείται με συσκευασία και μεταποίηση βόειου κρέατος υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα ή κατάλοιπα φαρμάκων και με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Απόλυτη ποιότητα με κορυφαία πρώτη ύλη σε δέκα κωδικούς
Η διαφορά στην ποιότητα είναι αυτό που καθιστά την Genes & Nature μοναδική και τη βοηθά να ξεχωρίζει στην αγορά. Με στόχο την παροχή αγνών, υγιεινών και ασφαλών τροφίμων, η εταιρεία συνεργάζεται με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ανάπτυξη των προϊόντων της, τα οποία περιλαμβάνουν λουκάνικα, προϊόντα κιμά, νωπό κιμά και κρέας, όλα συσκευασμένα και τυποποιημένα με σεβασμό προς τον καταναλωτή και τη φύση. Τα προϊόντα που διατίθενται περιλαμβάνουν βόειο κρέας ελληνικής βραχυκερατικής φυλής, από το αγρόκτημα στην Αργιθέα, αλλά και προϊόντα με μείγμα βόειου και χοιρινού κρέατος, με το χοιρινό κρέας να προέρχεται από εκτροφείς αυτόχθονου ελληνικού μαύρου χοίρου, που πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις της βιολογικής εκτροφής.
Τα λουκάνικα χωρίς χημικά συντηρητικά πέρα από την μεγαλύτερη καινοτομία της εταιρείας, αποτελούν και ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή προϊόντα των καταναλωτών, καθώς αντί της κλασικής θερμικής επεξεργασίας, χρησιμοποιείται η μέθοδος της ψυχρής παστερίωσης. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει την ασφάλεια του προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί αναλλοίωτα τα εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη θρεπτική αξία του κρέατος. Επιπλέον, η προσθήκη ειδικά διαμορφωμένου μείγματος φυσικών φυτικών ουσιών, όπως εκχύλισμα ελιάς και αρωματικών φυτών, διασφαλίζει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων έως και τρεις μήνες και εμπλουτίζει τη γεύση τους.
Τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε στην αγορά το Beef Chips, ένα καινοτόμο προϊόν για τα ελληνικά δεδομένα
Συνεχίζοντας την παράδοσή της στην καινοτομία, η Genes & Nature εισήγαγε στην ελληνική αγορά τα Beef Chips από βόειο κρέας ελληνικής βραχυκερατικής φυλής. Πρόκειται για ένα πρωτεϊνούχο σνακ, χωρίς συντηρητικά, αποτέλεσμα φυσικής επεξεργασίας, μέσω της αφυδάτωσης άπαχου κρέατος, σε συνδυασμό με καρυκεύματα που αντιστοιχούν στη μεσογειακή διατροφή, όπως πάστα ελιάς, λιαστή ντομάτα και τοπικό κρασί, αναδεικνύοντας τη γεύση τους με μοναδικό τρόπο.
Τα προϊόντα της Genes & Nature διατίθενται σε 44 επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με το 85% να βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις πωλήσεις της και εκτός Ελλάδας.