BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πάλι από το Facebook

Στα σιωπηλά, στα ξαφνικά και χωρίς καµία προηγουµένως ανακοίνωση και προφανώς για να κατευνάσουν τις έντονες διαµαρτυρίες των δικαιούχων πιστώθηκαν οι περιβόητες συνδεδεµένες της ζωικής παραγωγής. Η πληρωµή έγινε γνωστή από µια ανάρτηση στο Fb της υφυπουργού Φωτεινής. Έτσι απλά!

zaria_15

4
0

Μέχρι βέβαια την ώρα της πίστωσης, δεν ήξεραν τι να γίνουν οι µόλις 8.000 βοοτρόφοι της χώρας µας. Από όπου και να το έπιαναν, άκρη δεν έβγααζν! Μόνο η απογοήτευση ξεχείλιζε. Εκεί που ήξεραν ότι κάθε χρόνο πληρώνονται Μεγάλη Εβδοµάδα, φέτος η πίστωση έγραψε καθυστέρηση πάνω από ένα µήνα και µάλιστα χωρίς κάποια επίσηµη ενηµέρωση για το πως και το γιατί!

Και δεν είναι µόνο αυτό! Είναι ο τρίτος χρόνος που το ποσό που δικαιούνται οι βοοτρόφοι βαίνει µειούµενο! Κι ενώ ακουγόταν από αρµόδιους του υπουργείου ότι φέτος τουλάχιστον θα έµενε στα περσινά επίπεδα, αλλά τελευταία στιγµή κάτι δεν έβγαινε στο µέτρηµα και θα χάσουν οι κτηνοτρόφοι 15 ευρώ το ζώο. Και να πεις ότι είναι τόσα πολλά τα λεφτά! Μόλις 35 εκατ. ευρώ αφορούν τη συνδεδεµένη στο βόειο κρέας.

«Εν τω µεταξύ οι εισαγωγές βόειου κρέατος υπολογίζονται στο 80% της κατανάλωσης στη χώρα µας και αντί να δίνονται κίνητρα για αύξηση των κοπαδιών µε βοοειδή και των εκµεταλλεύσεων κάθε χρόνο τα πράγµατα γίνονται και χειρότερα», λέει φίλος παραγωγός, που περιµένει καρτερικά τόσο καιρό να πληρωθεί…..

Απογοήτευση και στους παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού ποικιλίας Crimson, µετά την απόφαση Σκυλακάκη για de minimis λόγω έντονων βροχοπτώσεων του Αυγούστου 2020 σε Πέλλα και Ηµαθία. ∆ηλαδή, Καβάλα, Κιλκίς και Πιερία που είχαν αντίστοιχες ζηµιές δεν δικαιούνται ενίσχυση, αναρωτιούνται οι καλλιεργητές ; ∆ηλαδή, µε ποια κριτήρια δίνονται χρήµατα µόνο σε µία περιοχή και όχι στις υπόλοιπες; Έλα ντε, λένε οι παραγωγοί, που κάνουν λόγο για αδικία…. και δεν έχουν άδικο!

Ανεξάρτητα από τις τιµές του κερασιού, ο µεγάλος πονοκέφαλος για τους παραγωγούς είναι ότι λόγω των παγετών δεν υπάρχουν ποσότητες. Το πρόβληµα εντοπίζεται, κυρίως στην Πέλλα, όπου παράγεται το 60% του φρούτου στη χώρα µας. Από την Έδεσσα και κάτω, η κατάσταση -λένε- δεν είναι καλή. Στη Σκύδρα, από 35 χωριά, µόνο τα Σεβαστιανά τη γλίτωσαν κι έχουν κάποια παραγωγή. Κάτι έχουν κρατήσει τα δέντρα και στα χωριά του Πάικου, που φαίνεται να είναι σε καλύτερη µοίρα, αλλά έχει µπροστά ακόµη 20 ηµέρες για τη συγκοµιδή και όλοι κρατούν την ανάσα τους, µη γίνει καµιά… στραβή.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία