BACK TO
TOP
της Πιάτσας

«Κάναμε λάθος, πληρώσαμε»

Τόσα χρόνια στις πληρωµές προς τους αγρότες όλο και κάποια καθυστέρηση υπήρχε, όλο και γίνονταν λάθη, για να ακολουθήσουν ενστάσεις και ίσως κάποιοι να έπαιρναν τελικά αυτά που δικαιούνται!

της_πιατσας_3

15
11

Αλλά το φετινό είναι αδιανόητο! Εκτός από την τεράστια καθυστέρηση, κακήν κακώς από τον Οργανισµό Πληρωµών βγάζουν ανακοίνωση την περασµένη ∆ευτέρα για πληρωµές 177,7 εκατ. ευρώ και καπάκι δεύτερη που λέει: ουπς λάθος!

∆εν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ που να γράφει και επίσηµα, κάναµε λάθος! Που φτάσαµε; ∆ύο µέρες µετά, η σωστή ανακοίνωση βάζει τα πράγµατα στη θέση τους! Πληρώσαµε, σου λέει, 197,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 200 εκατ.  ευρώ, όσα είχαν ανακοινωθεί άρον άρον πριν βγει ο Ιούνιος, έτσι για να τα έχουµε καλά µε τις Βρυξέλλες!

Βέβαια, µόνοι τους εκεί στη ∆οµοκού βγάζουν τα µάτια τους, γιατί η ίδια η ανακοίνωση αρχικά λέει ότι «από 30 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου έγινε εκκαθάριση, εξόφληση και πίστωση λογαριασµών», κάτι που έπρεπε να έχει γίνει µέχρι τέλος Ιουνίου και παρακάτω µιλάει για πληρωµές µεταβιβάσεων και Εθνικού Αποθέµατος την Τρίτη 11 Ιουλίου. Α, και το καλύτερο: «Για όσους δικαιούχους δεν έχουν συµπεριληφθεί σε αυτή την πληρωµή, θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συµπληρωµατικής πληρωµής, µετά την ολοκλήρωση των ελέγχων που εκκρεµούν και της αξιολόγησής τους, µε καταληκτική ηµεροµηνία πληρωµής τη 15η Οκτωβρίου 2023». Καλό Οκτώβρη δηλαδή!

Εξοφλήθηκαν, σου λέει, και τα προγράµµατα! Αλλά για καλό και για κακό, δίνεται δυνατότητα ενστάσεων στους δικαιούχους. Οι προθεσµίες αναµένονται! Εν τω µεταξύ, όλο το επόµενο διάστηµα -σου λέει- οι παραγωγοί χωρίς χρονικό περιορισµό, έχουν το δικαίωµα να υποβάλλουν διοικητικές πράξεις, ώστε µετά την ολοκλήρωση των διορθώσεων να λαµβάνουν το σύνολο των ενισχύσεων που δικαιούνται. Αλλιώς για Οκτώβριο!

Εν τω µεταξύ, ακόµα εξελίσσεται η διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεµοτήτων, που αφορούν την πληρωµή του εθνικού αποθέµατος και των µεταβιβάσεων, αιτήµατα ανωτέρας βίας, ∆ιοικητικές Πράξεις έτους 2022, διαγραφές αιτήσεων των µεταβιβαστών, διόρθωση κατανοµής βοσκοτόπων και αιτήµατα των µέτρων αγροτικής ανάπτυξης. ∆ηλαδή κι άλλες εκκρεµότητες. Άρα, ποια εξόφληση λένε από τη ∆οµοκού;

∆ύσκολα τα πράγµατα στο νησί της Λέσβου µε την ελαιοκαλλιέργεια, όπως διαπίστωσε κλιµάκιο του ΕΛΓΑ. Σύµφωνα µε τον διευθυντή της τοπικής ∆ΑΟΚ, «η περσινή ανοµβρία έκανε µεν τα φυτά να βλαστήσουν, αλλά δεν έδωσαν καρπό. Υπάρχει ανοµοιοµορφία της κατάστασης στον ελαιώνα αλλά κυρίως στα πεδινά συναντάται η ακαρπία. Πολλές όµως είναι και οι ασθένειες στον λεσβιακό ελαιώνα µε αποτέλεσµα την αναµενοµενη κακή φέτος παραγωγή»


Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

18-07-2023 22:39Thom

Λαμια πληρωθηκαν νιτρικα τωρα!!!!!πειραιως

Απάντηση

18-07-2023 22:31Thom

Τωρα νιτρικα παιδια πειραως Λαμια!!!!!!!!Σε καλη μερια!!!!!!επιτελους!!!!!!

Απάντηση

18-07-2023 11:32Π.κ

Συνδεδεμένη πορτοκαλιών προς χυμοποιηση ακόμα τίποτα....ένα κράτος χωρίς οργάνωση...κλείστε το

Απάντηση

18-07-2023 11:14Αγανακτηση

Το κομφουζιο ακομη τίποτα.ειναι δυνατόν ρε παιδιά?

Απάντηση

17-07-2023 20:37Λαμια

Νιτρικά Λαμία τίποτα. Ποιος θα μας πει ποιος ευθύνεται;;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

17-07-2023 20:10Νίκο Γιάννης

Με τα βιολογικα ελιές κλπ τι έχει γίνει;…

Απάντηση

17-07-2023 19:27Μιχαλης κουταντος

Αυτά που λέτε κύριε για τον οπεκεπε είναι τ ρίζες κατσαρές.Ο οπεκεπε είναι οργ. του κράτους δλδ της κυβέρνησης αν δεν το ξέρεις.η οποία κυβέρνηση 4 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει 1 πληρωμή σωστά.τα λεφτουδακια τα τρώνε και δεν φτάνουν μετά να πληρώσουν εμάς τους κακομοιρηδες. 14 μήνες είναι που μεταβιβασα την επιδοτηση του πατέρα μου που εποθανε σε μένα κι ακόμη δεν τους έχει καπνίσει να με πληρώσουν.δεν τους βοηθά ο εαυτός τους.μπορω να σου γράψω βιβλιο για το τι μου[μας] έχουν κάνει.δεν έχει νόημα έχω καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια.καληνυχτα.στον Ψηλορείτη είμαι αυτή την ώρα στα προβατα μέχρι αργά την νύχτα και το πρωί πάλι νύχτα έρχομαι.

Απάντηση

17-07-2023 19:18Σακης

Φθιωτιδα δεν εχουμε πληρωθει νιτρικα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

17-07-2023 16:57 Thom

Ολα λαθος ;απονιτροποιηση ειπαν αυριο ή μευθαυριο αντε να δουμε!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία