BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Για μπάνιο

Μετά την εξόφληση των εκκρεµοτήτων – που φαίνεται να τους ικανοποίησε αφού έφτασε τα 200 εκατ. ευρώ σχεδόν – και την ανακοίνωση για τις δηλώσεις ΟΣ∆Ε, που αν και µικρός ο αριθµός των οριστικοποιήσεων, φταίει -σου λέει- η έλλειψη εξοικείωσης των γεωργών µε τα νέα σχήµατα του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ, εκεί στη ∆οµοκού, µάλλον ετοιµάζονται για διακοπές.

της_πιατσας_4

7
0

 Άλλωστε ετοιµάζονται και οι εγκύκλιοι και οι δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης υποβάλλονται µε ικανοποιητικό επιταχυνόµενο ρυθµό. Καλά µπάνια!

Στη Βέροια, στη συνάντηση των Κονσερβοποιών µε µέλη της ΕΘΕΑΣ παραβρέθηκε ο υφυπουργός Σταµενίτης, που φάνηκε να γνωρίζει τα θέµατα, καθώς είναι και βουλευτής Πέλλας. Τυχαίο; ∆εν νοµίζω! Αποφάσισαν, λοιπόν, προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισµού προκειµένου αυτή να αποφασίσει τις προϋποθέσεις που θα υπογράφονται οι συµβάσεις παραγωγών και της µεταποίησης.

Οι συνεταιρισµοί, λέει ο Γιαννακάκης, ζητούν οι συµβάσεις να υπογράφονται πριν την έναρξη της συγκοµιδής µε προσδιορισµό τιµής παραγωγού και επιπλέον να καταγράφεται από ποιους φορείς θα γίνεται η προµήθεια της πρώτης ύλης (συµπύρηνα ροδάκινα) από τη βιοµηχανία ούτως ώστε να µην υπάρχουν ανεξέλεγκτα στέκια. Η ΕΚΕ, από την άλλη, υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να αναφέρονται τιµές γιατί δεν θα λειτουργεί έτσι ο ανταγωνισµός. Για να δούµε τι θα βγει από αυτό;

Κατ’ εξαίρεση άδεια οινοποίησης της κορινθιακής σταφίδας ζητά εκ µέρους των καλλιεργητών ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ από
το Αίγιο Γιώργος Μπέσκος. Έτσι, σου λέει, οι παραγωγοί θα έχουν ένα στοιχειώδες εισόδηµα, ενώ και οι έµποροι θα µπορέσουν να διαθέσουν στην αγορά τα αποθέµατα, που ισχυρίζονται ότι έχουν, ώστε του χρόνου αφενός να µην υπάρχουν αποθέµατα και αφετέρου η τιµή της αποξηραµένης σταφίδας να επανέλθει σε τιµές προ κρίσεως.

Στην αναφορά-αίτηµα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Μπέσκος σηµειώνει ότι οι παραγωγοί ετοιµάζονται να προσφύγουν και στη δικαιοσύνη. Μάλιστα, υπενθυµίζει ότι ενώ οι έµποροι εξήγγειλαν τιµή 1,25 ευρώ τουλάχιστον, µε πρόσχηµα ότι έχουν αποθέµατα, αγοράζουν µε 60 και 70 λεπτά. Το χειρότερο είναι ότι τα µόνα θύµατα είναι οι αγρότες, αφού η τιµή της σταφίδας στη λιανική κινείται σε αυξανόµενα επίπεδα.

Μπορεί να τα λέει περίεργα, αφού υπογράµµισε ότι ο πρωτογενής τοµέας της ελληνικής οικονοµίας διέρχεται υπαρξιακή κρίση, ωστόσο ο πρόεδρος Καπούνης της ΕΑΣ Νάξου στο διαταύτα έχει δίκιο: Τα προβλήµατα έλλειψης ζωοτροφών, εκτίναξης του κόστους παραγωγής και των τιµών της ενέργειας, ειδικά στον νησιωτικό χώρο µεγεθύνονται, λόγω της γεωµορφολογίας, αλλά και της ανεπαρκούς αντιµετώπισης των µειονεκτηµάτων της νησιωτικότητας. Τα µεταφέρει στον νέο υπουργό και περιµένει

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία