BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Από ενημέρωση καλά πάμε

Ήταν η καλύτερη και η µεγαλύτερη πληρωµή που έχει γίνει ποτέ πριν το Πάσχα», είπε περιχαρής ο υπουργός της πλατείας την Τρίτη του Πάσχα στον τηλεοπτικό σταθµό ΚΡΗΤΗ TV. Επανέλαβε τα περί συνέπειας όσων είχε εξαγγείλει και αξιοπιστίας των πληρωµών. Για το πόσοι έµειναν απλήρωτοι και για το πόσοι πήραν λιγότερα, γαργάρα!

965-ths-piatsas

288
0
  • Ο ίδιος, πάντως, έκανε λόγο και για εκκρεµότητες, αλλά και νέες πιστώσεις το επόµενο διάστηµα, µε κορύφωση τον Ιούνιο. «Θα συνεχίσουµε άµεσα µε πληρωµές σε τρεις κατηγορίες συνδεδεµένων ενισχύσεων. Έχουµε δρόµο ακόµα. Το µηχανογραφικό του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ενισχυθεί ενώ τις επόµενες ηµέρες ξεκινά προετοιµασία για την τηλεφωνική γραµµή του ΟΠΕΚΕΠΕ, µέσω της οποίας θα µπορεί κάθε παραγωγός να πάρει πληροφορίες σχετικά µε τις πληρωµές, τα χρήµατα που είναι να παίρνει κ.λπ.», είπε ο υπουργός της πλατείας. Το θέµα δεν είναι να ενηµερωθούν οι αγρότες, το θέµα είναι να πληρωθούν! Είναι Μάιος, έλεος!
  • Μία καλή είδηση για τους αγρότες φέρνει το Πρόγραµµα Σταθερότητας της χώρας µας που περιλαµβάνει τις δηµοσιονοµικές προβλέψεις των ετών 2024-2025, το οποίο κατατέθηκε στην ΕΕ. Σε αυτό περιλαµβάνεται και η µονιµοποίηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο µε νέα µέθοδο, µε εκτιµώµενο ετήσιο κόστος περί τα 100 εκατ. ευρώ, από 82 εκατ. ευρώ πού κόστισε το 2024. Άντε να δούµε!
  • Απέφυγε τις «κραυγές απόγνωσης», µέχρι τώρα όπως λέει σε ανακοίνωσή της η ∆ιαρκής Επιτροπή Συνεταιρισµών Αργολίδας, όµως µε το τέλος της εµπορικής περιόδου των νάβελ και την επιβεβαίωση των χειρότερων προβλέψεων, ξεκινά εκστρατεία µε δύο στόχους, για να µην καταρρεύσει ακόµα περισσότερο η αγορά.
  • Στα αιτήµατα της ∆.Ε.Σ.Α., αποζηµίωση των παραγωγών εσπεριδοειδών που πούλησαν τα προϊόντα τους το 2024 µέσω «ενισχύσεων ήσσονος σηµασίας – De Minimis» και προώθηση προς την ΕΕ αιτήµατος να διερευνηθεί η Αίγυπτος για ενδεχόµενο εµπορικό ντάµπινγκ µε βάση τον κανονισµό (ΕΕ) 2016/1036 για την άµυνα κατά των εισαγωγών εκ µέρους χωρών µη µελών της Ευρώπης, ώστε να προστατευθούν οι τιµές των ευρωπαϊκών εσπεριδοειδών τις επόµενες χρονιές. Για να δούµε πως θα πάει και αυτό!
  • Μέχρι στιγµής 22 επιµελητήρια, σε σύνολο 45, εκκίνησαν τις διαδικασίες σύστασης Αγροτικών Τµηµάτων, ενώ άλλα 23 ίναι θετικά ως προς τη σύσταση των εν λόγω τµηµάτων, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόµα τις διαδικασίες, ενώ µη ενεργοποιηµένα είναι 5 επιµελητήρια. Αυτά επισηµαίνει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας. Για να µας πείσουν τα λένε, αναρωτιέται φίλος αγρότης!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία