BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πληρωμές στην ώρα τους ή όπως-όπως;

«Μέχρι τέλος του χρόνου θα εισπράξουν 2,2 δις, οι αγροκτηνοτρόφοι της Ελλάδας µε απόλυτη συνέπεια, µε διαφάνεια και κυρίως ρυθµό ο οποίος θα είναι αµείωτος. Ότι είπαµε το τηρούµε. Ο λόγος µας συµβόλαιο». Τάδε έφη Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ πριν λίγες µέρες. Τέλος και όλα καλά, ούτε απλήρωτοι, ούτε λιγότερα, ούτε οριζόντιες περικοπές, ούτε υπόλοιπα, ούτε συµπληρωµατικές πιστώσεις! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τον Οκτώβριο µέχρι το ∆εκέµβριο θα γίνουν οι µεγάλες πληρωµές, που ούτε λίγο ούτε πολύ αξίζουν σχεδόν τα 2 δισ. ευρώ, είπε ακόµα ο υπουργός της πλατείας! Αυτά είναι…..

966-ths-piatsas

503
0

«Οι παραγωγοί της Καρδίτσας έχουν επανειληµµένα υποστεί τα τελευταία χρόνια τη µανία της φύσης, µε τις θεοµηνίες Ιανός, ∆ιοµήδης, Elias και Daniel. Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, οι τελευταίες άκαιρες και υπερβολικές βροχές κατέστρεψαν κατά 80% την καλλιέργεια βαµβακιού, για την οποία κρίνεται απαραίτητη

η επανασπορά», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Τέλιος. Και ξέρουν ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζηµιώνει καλλιέργειες που επλήγησαν από βροχόπτωση το διάστηµα από 1η ∆εκεµβρίου έως 15 Μαΐου, όµως κοινό αίτηµα των παραγωγών της περιοχής είναι κατ’ εξαίρεση να αποζηµιωθεί η επανασπορά. Για να δούµε, πώς θα πάει αυτό!

Οι αγρότες της Αγιάς, πάντως, είναι έξαλλοι γιατί έµειναν χωρίς αποζηµιώσεις από τις πληµµύρες του Daniel, όπως οι συνάδερφοί τους στους άλλους ∆ήµους της Θεσσαλίας. Μιλάνε για «παράλογη και καταφανέστατα άδικη απόφαση του ΕΛΓΑ να εξαιρέσει τα µήλα, κάστανα, ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια, καλαµπόκια του ∆ήµου Αγιάς από
την αποζηµίωση, επειδή ο ΕΛΓΑ εκτίµησε ότι δεν έχουν υπάρξει ζηµιές από τον Daniel».

Τους προηγούµενους µήνες διοργανώθηκαν τεράστια µαζικά συλλαλητήρια αγροτών και φτιάχτηκε φάκελος µε όλα τα στοιχεία, µετεωρολογικά δελτία, φωτογραφικό υλικό και βίντεο που αποδεικνύουν την έκταση της ζηµιάς από τις πληµµύρες, ο οποίος εστάλη στην πλατεία Βάθη και στον ΕΛΓΑ, αλλά ακόµα να λάβουν οι παραγωγοί µια απάντηση για το αν θα τους δεχτεί ο υφυπουργός. Μια συνάντηση ζητούν για να δοθεί άµεση λύση. Περιµένουν τις Ευρωεκλογές, λένε!

Η µελέτη της Ακαδηµίας Αθηνών για τις επιπτώσεις της κλιµατικής αλλαγής στο έδαφος και τις καλλιέργειες σε τρεις αντιπροσωπευτικές περιοχές της Θεσσαλίας το λέει ξεκάθαρα: «αναµένεται τα επόµενα χρόνια να µειωθούν οι αποδόσεις στο βαµβάκι και στο καλαµπόκι από 15% ως 30%». Αυτά είπε σε πρόσφατη ηµερίδα ο Ακαδηµαϊκός, πρώην πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Ανδρέας Καραµάνος.Τα µέτρα αφορούν την εξοικονόµηση νερού, τη συντήρηση των εδαφών, ώστε να µην υποβαθµιστούν και τα ακραία φαινόµενα, όπως οι τελευταίες πληµµύρες. Καλά θα πάει κι αυτό!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία