BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μισόλογα με τις πληρωμές

Στον Θεσσαλικό κάµπο βρέθηκε την περασµένη εβδοµάδα ο πρωθυπουργός, από όπου δεσµεύτηκε ότι µέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν εξοφληθεί µε 110 εκατ. ευρώ οι περίπου 32.500 δηλώσεις ζηµιάς από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias» οι πληγέντες παραγωγοί. «Τα λεφτά είναι εξασφαλισµένα, ήδη έχει µεριµνήσει γι’ αυτό το Υπουργείο Οικονοµικών», υπογράµµισε και είπε ότι αυτά ανήκουν στις παρεµβάσεις που γίνονται για την αποκατάσταση από τις καταστροφές. Κάποιοι αγρότες, βέβαια, ακόµα δεν µπορούν να µπουν στα χωράφια τους να καλλιεργήσουν!

969-ths-piatsas

610
0

Για πληρωµές λέγοντας ακόµα δεν έχει αποφασιστεί αρµοδίως αν θα µπουν όλα τέλος Ιουνίου, οριακά, κατά τα γνωστά πριν αρχίσουν και πέρφτουν οι καταλογισµοί ή αν θα δοθεί και κάτι νωρίτερα. Κάτι πήγε να πει ο υπουργός της πλατείας, αλλά κανείς τελικά δεν κατάλαβε πότε θα γίνουν οι πληρωµές.

Βέβαια, στις επερχόµενες πιστώσεις κάποιοι δεν θα σταθούν τυχεροί! Ποιοι; Αυτοί που καλούνται µέχρι 28 Ιουνίου να υποβάλλουν αιτήµατα για άρση επικάλυψης. Γιατί; Γιατί οι αρµόδιες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να εξετάσουν τα σχετικά αιτήµατα για να προχωρήσουν σε έγκριση ή απόρριψη τους µέχρι τις 31 Ιουλίου. Αυτό, λοιπόν, σηµαίνει ότι όποια πληρωµή θα πάει από Αύγουστο….

Σε εκκρεµότητα ακόµα η αποζηµίωση των ελαιοκαλλιεργητών από τον Έβρο έως την Κρήτη από την ακαρπία, αναφέρει κοινοβουλευτική ερώτηση της Νέας Αριστεράς. Έχουν περάσει 9 µήνες, λένε, από όταν ο υπουργός Αυγενάκης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ανέφερε ότι «θα θέσει το ζήτηµα στην επόµενη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, στις 18 Σεπτεµβρίου» και ακόµα δεν έχει γίνει τίποτα.

Από τις 18 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρµα για υποβολή αιτήσεων για την ειδική παροχή προστασίας µητρότητας σε αγρότισσες για 9 µήνες, µε τον κατώτατο µισθό των 830 ευρώ. Η απόφαση λέει ότι «η καταβολή της ειδικής παροχής προστασίας της µητρότητας εκκινεί από την πρώτη του επόµενου µήνα της αίτησης». Φτάσαµε αρχές Ιουνίου κι ακόµα τίποτα λένε οι δικαιούχοι. Για πότε λέτε, αναρωτιούνται….. 

Πώς αλλάζουν τα πράγµατα! Με την επισιτιστική ασφάλεια να έχει αναχθεί σε «ύψιστη εθνική προτεραιότητα» από την κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ και εν µέσω του αγώνα κατά της ερηµοποίησης, η Κινεζική Ακαδηµία Γεωργικών Επιστηµών (CAAS) µόλις πέτυχε µια κρίσιµη επιτυχία, την καλλιέργεια ρυζιού στην έρηµο. Και µάλιστα µε εκπληκτικά αποτελέσµατα, καθώς µειώθηκε ο κύκλος ανάπτυξης του σιταριού σχεδόν στο µισό, µε αποτέλεσµα να συγκοµίζεται σε µόλις δύο µήνες και µάλιστα µε πολύ χαµηλότερο κόστος από την Ευρώπη. Αυτές είναι εξελίξεις!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία