BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μαντίλι να κλάψουν

Ολοκληρώθηκε η πληρωµή εκκαθάρισης υπολοίπων του έτους 2023, λέει η ανακοίνωση του Οργανισµού Πληρωµών. Βέβαια, κάθε άλλο παρά εξόφληση θύµιζε στους αγρότες. Οι περισσότεροι έλαβα, σου λέει, κάτι ψιλά για βασική ενίσχυση! Αστεία ποσά, λένε µην ξέροντας αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν!

973-ths-piatsas

110
0

Όσο για τα υπόλοιπα, η ουσία είναι ότι λείπουν ακόµα από τις τσέπες των παραγωγών τουλάχιστον 70 µε 80 εκατ. ευρώ. Από τη ∆οµοκού, πάντως, η σχετική ανακοίνωση κλείνει µε την ατάκα «υπενθυµίζεται στους παραγωγούς ότι η καταληκτική ηµεροµηνία για την ολοκλήρωση των πληρωµών  έτους 2023 σύµφωνα µε τους κοινοτικούς κανονισµούς είναι η 15η Οκτωβρίου 2024». Πού το βρήκαν αυτό, ένας θεός ξέρει! Βάρδα µην καταφτάσουν και άλλοι καταλογισµοί….

Περίµεναν οι αγρότες να πληρωθούν και έτσι ξαφνικά το πρωί της Τρίτης οι εργαζόµενοι του Οργανισµού Πληρωµών αποφάσισαν αιφνιδιαστικά να προχωρήσουν σε 4ωρη στάση εργασίας, προβάλλοντας ως αίτηµα την τελική υπογραφή της συλλογικής σύµβασης εργασίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν, έχει συµφωνηθεί µε τη διοίκηση και εκκρεµεί στην οικονοµική διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Άιντε παρα πίσω οι πιστώσεις! Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα!

Λύσσα το έκαναν και µε τα 60 εκατ. ευρώ του Daniel. Από την περασµένη εβδοµάδα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανακοίνωνε ότι εντός χρονοδιαγράµµατος θα µπουν τα λεφτά. Πήγε και ο υπουργός της πλατείας Κώστας Τσιάρας στη Μεσογείων και µίλησε για πληρωµές και έφτασε Πέµπτη και τίποτα. Κάτι ακούστηκε ότι πάνε για 15 Ιουλίου, λόγω προβληµάτων της τελευταίας στιγµής…. Από το κακό στο χειρότερο! 

Κι ενώ το χάος, Ιούλιο µήνα, µε το κλειστό ΟΣ∆Ε δεν δείχνει να διορθώνεται, «λήγει» –σου λέει – µέχρι τέλος του µήνα και η προσωρινή θητεία του προέδρου και των αντιπροέδρων του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι µήνες, σύµφωνα µε τον νόµο 5062/2023. ∆ηλαδή µέχρι τα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να τοποθετηθεί µόνιµη διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, µήπως και αναλάβει να λύσει τα «θεµατάκια» του Οργανισµού! Καλά θα πάει κι αυτό!

Άρχισε ο καιρός τα τερτίπια του. Χαλάζι, σε µέγεθος καρυδιού, έπεφτε για µισή ώρα στην Έδεσσα και την ορεινή Πέλλα την περασµένη Τρίτη το απόγευµα και έκανε ζηµιά σε καλλιέργειες µε κεράσια, ροδάκινα και µήλα. Αυτά, τουλάχιστον, φαίνονται προς το παρόν. Τώρα οι αγρότες περιµένουν του γεωπόνους του ΕΛΓΑ να περάσουν για εκτιµήσεις, µε την ελπίδα να γίνουν άµεσα και να αποζηµιωθούν δίκαια και έγκαιρα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία