BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ποιος πληρώνει στο τέλος τον λογαριασμό

Τα λύσαµε όλα τα περί πληρωµών, οπότε πάµε παρακάτω! Γιατι ζητήµατα τρέχουν πολλά ούτως ή άλλως. Τον υφυπουργό Σταµενίτη συνάντησαν πριν λίγες µέρες µέλη των αγροτικών συλλόγων Ηµαθίας, Πέλλας, Φλώρινας και Κοζάνης, αλλά δεν έφυγαν ικανοποιηµένοι. Σχετικά µε το θέµα καθορισµού ελάχιστης εγγυηµένης τιµής για το συµπύρηνο ροδάκινο στα 50 λεπτά, ο υφυπουργός τους είπε ότι δεν µπορεί να επιβληθεί από την κυβέρνηση, γιατί έρχεται σε αντίθεση µε τις οδηγίες της ΕΕ. Πάντως, συµφώνησε ότι οι τιµές θα πρέπει να ανακοινώνονται πριν τη συγκοµιδή.

974-ths-piatsas

204
0

Όσον αφορά το κόστος παραγωγής, που σύµφωνα µε τους αγροτικούς συλλόγους για το συµπύρηνο ροδάκινο ανέρχεται στα 45 λεπτά, ο υφυπουργός απάντησε κάτι άσχετο…. Αναφέρθηκε στην τιµή της κιλοβατώρας στο αγροτικό τιµολόγιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά δεν είπε τίποτα, λένε οι παριστάµενοι, για την ασυδοσία των βιοµηχάνων που προµηθεύουν φυτοφάρµακα, λιπάσµατα, µέσα κ.α., που αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα στη διαµόρφωση του κόστους παραγωγής, όπως και το πετρέλαιο.

Εξηγήσεις για τα 80.000 στρέµµατα πορτοκαλιών που «εµφανίστηκαν» ξαφνικά το 2023 και έλαβαν συνδεδεµένη ενίσχυση ζητά η ∆ιαρκής Επιτροπή Συνεταιρισµών Αργολίδας, µε δεύτερη επιστολή της προς τον πρωθυπουργό. Απορούν, γιατί -σου λέει- τα πορτοκάλια δεν είναι µονοετής καλλιέργεια, εποµένως δεν γίνεται να διπλασιάστηκαν ξαφνικά οι επιλέξιµες εκτάσεις. Επίσης, ζητούν να µάθουν σε ποιες περιοχές «εµφανίστηκαν» και σε ποια χυµοποιεία πήγαν οι 56.000 τόνοι πορτοκαλιών που αναλογούν ως «υποχρέωση παράδοσης» γι’ αυτά. Να δούµε…

Οργή στην αγροτική κοινότητα της Ελασσόνας στη Λάρισα, καθώς δικαστικοί κλητήρες ξεκίνησαν κατασχέσεις λογαριασµών ακόµα και κατοικιών για χρέη στην εφορία. Απειλούν µε κινητοποιήσεις αν δεν προσφερθούν λύσεις στα επικρατούντα προβλήµατα. Μάλιστα, η Ενωτική Οµοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, σε συνεργασία µε τη Συντονιστική Επιτροπή του µπλόκου Πλατυκάµπου, ζητά «άµεση συνάντηση µε την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και απαντήσεις από την κυβέρνηση».

Έκπληκτοι ξανά αγρότες του Λαγκαδά, καθώς, όπως καταγγέλλουν, αντιλήφθηκαν ότι άγνωστοι έκλεψαν συνολικά επτά µετασχηµατιστές του τοπικού δικτύου ηλεκτροδότησης, από πυλώνες του ∆Ε∆∆ΗΕ, µε αποτέλεσµα να προκληθεί διακοπή λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης στις καλλιέργειές τους. «Μόλις πριν από έναν µήνα είχαν αντικατασταθεί, καθώς συνολικά έχουν κλαπεί, µόνο για φέτος, τέσσερις φορές», λένε οι αγρότες, που σηµειώνουν ότι ενώ καθηµερινά κάνουν µόνοι τους περιπολίες, οι δράστες επέλεξαν να «χτυπήσουν» από τις 3:30 έως τις 5:00 τα ξηµερώµατα, που υπήρξε ένα κενό. Λύση θα βρεθεί; αναρωτιούνται!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία