BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Το γεφύρι της Άρτας

Από πληρωµές δεν φέρνουν σοβαρά πράγµατα ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, κάτι που ξέρουν καλά τόσα χρόνια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Το µόνο που περιµένουν είναι οι περιβόητες αποζηµιώσεις λόγω της κακοκαιρίας Daniel, αλλά κι αυτό σαν το γεφύρι της Άρτας έχει καταντήσει.

975-ths-piatsas

218
1

Η αρχική δέσµευση της κυβέρνησης για τις εκκαθαρίσεις ήταν µέχρι τα τέλη Ιουνίου. Με αυτά κι αυτά, θα φτάσει 24 Ιουλίου για να γίνει τελικά η πίστωση, η οποία ωστόσο θα αφορά µόνο το 70% των πληγέντων που έλαβαν πρώτη δόση. Τουλάχιστον ακούγεται ότι το ποσό θα είναι αυξηµένο από αυτό που αρχικά είχε προσδιορισθεί, µε τους βαµβακοπαραγωγούς να υπολογίζουν –ίσως- και 225 ευρώ το στρέµµα.

Στην αρχή ειπώθηκε ότι για το άλλο 30% των δικαιούχων η εκκαθάριση από τις υπηρεσίες του Οργανισµού δεν έχει ακόµα αρχίσει, πράγµα που σηµαίνει ότι αναµένεται και «τρίτη δόση», αλλά για τις αρχές του φθινοπώρου….. Μετά, οι αρµόδιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι στόχος είναι να γίνει πλήρης εκκαθάριση και µάλιστα µε ποσό αυξηµένο σε σχέση µε αυτό που αρχικά είχε προσδιορισθεί. Για να δούµε τελικά!

Όσο για το µαρτύριο των δηλώσεων ΟΣ∆Ε, χρήστης του συστήµατος µέσω των ΚΥ∆ διαπίστωσε ότι η πλατφόρµα σε αποσυνδέει κάθε φορά που κάποιος πάει να καταχωρίσει κάτι νέο. Μια απλή αίτηση για λαϊκή αγορά, σου λέει, τους πήρε σχεδόν 2,5 ώρες γιατί σε κάθε καταχώριση γινόταν αποσύνδεση. Το ίδιο έγινε και σε νέα αίτηση µε ένα χωραφι για να δηλωθεί στη ∆ΕΗ. Μιλάµε για απαρχαιωµένο σύστηµα, µε µεγάλο πρόβληµα λειτουργικότητας, λένε αυτοί που παλεύουν να ανεβάσουν αιτήσεις!

Χρονιά όπως το 2022 δεν θα υπάρξει ξανά, λένε οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, που φέτος περιµένουν µια καλή σοδειά, η οποία αναµένεται να ξεπεράσει τους 60.000 τόνους στο νησί, διπλάσια δηλαδή από πέρυσι. Απέχει όµως παρασάγγας από τους 130.000 τόνους του 2022. Βέβαια, όλα αυτά θα ισχύουν, αν δεν διευρυνθούν οι καύσωνες. Μεγάλη
η αγωνία των καλλιεργητών…

Για «καταστροφή» όσον αφορά τη φετινή παραγωγή πατάτας στη Νάξο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης ∆ηµήτρης Καπούνης, τοποθετώντας τη σοδειά περίπου στους 1.800 τόνους, ποσότητα πολύ µικρή για τη δυναµική του νησιού. «Υπάρχει σοβαρό πρόβληµα λειψυδρίας», φωνάζει ο ίδιος και επισηµαίνει την τεράστια καθυστέρηση σε έργα υποδοµής όπως το περιβόητο φράγµα Τσικαλαριού. «Έρχονται πολύ δύσκολες εποχές. Ήδη τον Σεπτέµβριο θα δυσκολευτούµε να σπείρουµε πατάτα, αφού δεν υπάρχει νερό»
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία