BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τελικά 30 Ιουνίου ή 15 Οκτωβρίου

Αρχές Ιουλίου ήταν που ξεµπέρδεψαν µε τα υπόλοιπα άµεσων ενισχύσεων του έτους 2023, οπότε τώρα χαλαρώνουν οι αρµόδιοι των πληρωµών. Άλλωστε, σου λέει, «η καταληκτική ηµεροµηνία για την ολοκλήρωση των πληρωµών έτους 2023, σύµφωνα µε τους Κοινοτικούς Κανονισµούς, είναι η 15η Οκτωβρίου 2024». Εµείς όλοι ξέραµε ότι η εξόφληση κάθε προηγούµενου έτους γίνεται µέχρι τις 30 Ιουνίου του επόµενου. Πότε άλλαξε αυτό; Τι να πούµε;

978-ths-piatsas

42
0

Να συγκροτήσουν ∆ιεπαγγελµατική Οργάνωση Φράουλας προέτρεπε πριν λίγο καιρό ο τότε υπουργός της πλατείας Λευτέρης Αυγενάκης τους παραγωγούς της Βουπρασίας, µε τους οποίους είχε συναντηθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μανωλάδα. «Είµαι δίπλα σας σε αυτό και το µόνο που ζητάω είναι ένα σαφές χρονοδιάγραµµα, το οποίο θα τηρηθεί. Μπορείτε µέχρι το τέλος του έτους να το έχετε επιτύχει», τους είχε πει, τονίζοντας ότι «οι ∆ιεπαγγελµατικές είναι µια δοµή που η ΕΕ προκρίνει και χρηµατοδοτεί». Αµ πώς!

Λίγες µέρες µετά και ο διάδοχός του Κώστας Τσιάρας, προέτρεπε τους ιχθυοκαλλιεργητές να συγκροτήσουν ∆ιεπαγγελµατική, καθώς οι Οργανώσεις αυτές -όπως είπε σε συνέδριο του ΕΛΟΠΥ µε θέµα: «Προσδιορίζοντας ένα ανθεκτικό µέλλον» - αποτελούν τους επίσηµους συνοµιλητές της ΕΕ. Ως εκ τούτου δεσµεύτηκε για «έναν ανοιχτό δίαυλο ειλικρινούς συνεργασίας, ώστε να χαρτογραφήσουµε αναλυτικά όλα τα προβλήµατα, προκειµένου να χαράξουµε έναν βατό οδικό χάρτη µεταρρυθµίσεων που θα δώσουν στον κλάδο την ευκαιρία που δικαιούται». ∆εν είναι, άλλωστε, σου λέει, οι χθυοκαλλιέργειες «ο φτωχός συγγενής της αγροτικής πολιτικής». Ξεκάθαρα!

Προειδοποιητικό και µαζικό συλλαλητήριο πραγµατοποίησαν προ ηµερών οι αγρότες της Καρδίτσας, µε αφορµή τα προβλήµατα µετά το πέρασµα του Daniel, που απειλούν την ύπαρξη ενός ολόκληρου κλάδου. Όπως διαπιστώθηκε, αποτέλεσε ουσιαστικά «προµήνυµα» στις πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες, σύµφωνα µε τους παραγωγούς, έχουν αφήσει απροστάτευτους αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Στράφι» πήγε µια εξαγωγή ακτινιδίων από τη Νέα Ζηλανδία στην Ευρώπη και δη στο Βέλγιο, πριν λίγες ηµέρες, καθώς στα αµπάρια του ναυλωµένου πλοίου που µετέφεραν τα ακτινίδια Zespri Νέας Ζηλανδίας ήταν γεµάτα µε ποντίκια. Σύµφωνα µε το fruitbookmagazine, ο διευθυντής επιχειρήσεων της Zespri, Jason Te Brake, δήλωσε ότι αποφασίστηκε να καταστραφεί ολόκληρο το φορτίο, για λόγους ασφάλειας των τροφίµων αλλά και φήµης. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 5.000 παλέτες µε περισσότερους από ένα εκατοµµύριο δίσκους ακτινιδίων Νέας Ζηλανδίας που θα καταλήξουν να µετατραπούν σε βιοκαύσιµο. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία