BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Στο πάρα τσακ τα οικολογικά

∆εν φαίνεται να αλλάζουν τα πράγµατα όσον αφορά τις πληρωµές των αγροτών, τουλάχιστον προς το καλύτερο, λέει φίλος παραγωγός. Λίγο πριν σφυρίξουν τη λήξη των φετινών αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, από τη ∆οµοκού ανακοίνωσαν παράταση λίγες ηµέρες. Εν τω µεταξύ, χαµός στο σύστηµα…. Στο παρά τσακ «άνοιξε» και το κουµπάκι για τα οικολογικά σχήµατα, αν και δεν υπήρξε κάποια ενηµέρωση των ΚΥ∆ σχετικά µε προϋποθέσεις ένταξης. Ότι δηλαδή θα τα προλάβουν και δεν θα υπάρξουν προβλήµατα; Ούτε καν!

986-ths-piatsas

54
0
  • Τη βρήκαν τη λύση, σου λέει, στο Μέγαρο Μαξίµου για τα κόκκινα δάνεια, που αφορούν πάνω από 700 αγροτικούς συνεταιρισµούς και περίπου 21.000 αγρότες. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέο πλαίσιο διαχείρισης από φορείς που έχουν αποδεδειγµένη εµπειρία χρηµατοδότησης στον πρωτογενή τοµέα, µέσω του οποίου θα δίνεται η δυνατότητα επιµήκυνσης του χρόνου αποπληρωµής του δανείου και µείωσης επιτοκίου δανείων. Παράλληλα θα προβλέπονται η διαγραφή τόκων, η αποµείωση του δανείου αλλά και η µερική ή ολική διαγραφή αυτού. Άντε να δούµε!
  • Φοβούνται οι αγροτικοί φορείς των Φαρσάλων ότι οι παραγωγοί βαµβακιού και καλαµποκιού θα χάσουν τη συνδεδεµένη, καθώς τα προβλήµατα στην παραγωγή από τον καύσωνα δεν επιτρέπουν να καλυφθούν τα κιλά που ορίζουν τη λήψη της εν λόγω ενίσχυσης. Βλέπουν, σου λέει, να σαπίζουν τα καρύδια στα βαµβάκια, χωρίς προσβολές από σκουλήκια και να µη δένουν «σωστά» τα φυτά. Ούτε οι γεωπονοι δεν µπορούν να το εξηγήσουν. Έχει κλειστεί ραντεβού µε τους επιτελείς της πλατείας Βάθη και ζητείται επειγόντως λύση!
  • Τα ίδια και στο καλαµπόκι. Οι παραγωγοί αραβόσιτου σε ∆ράµα, Καβάλα και Σέρρες κάνουν λόγο για µειωµένες αποδόσεις, κυρίως λόγω της παρατεταµένης ξηρασίας, των υψηλών θερµοκρασιών και της εξάντλησης των αποθεµάτων αρδευτικού νερού. Αυτό σηµαίνει δηλαδή ότι οι καλλιεργητές δεν θα µπορέσουν να πιάσουν τα 900 κιλά καρπού και τους 4 τόνους ενσιρώµατος ανά στρέµµα για να λάβουν τη συνδεδεµένη. Κι εδώ ζητείται άρση της εν λόγω υποχρέωσης….
  • Για «φιέστα» της κυβέρνησης στο κτίριο της Περιφέρειας που αφορούσε την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, κάνουν λόγο οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, υπενθυµίζοντας ότι δεν ειπώθηκε τίποτα για αποζηµιώσεις στα αµπέλια από τον περονόσπορο. Βλέπετε, λένε, αφού δεν υπάρχει κάποια εκλογική αναµέτρηση, ο υπουργός Τσιάρας τονίζει ότι οι παραγωγοί πρέπει να ξεχάσουν τις αποζηµιώσεις για περονόσπορο και ακαρπία στις δενδρώδεις καλλιέργειες, διότι δεν τους φτάνουν τα λεφτά. Αυτό είναι, τέλος! 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία