BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πληρωμές με το...ακαταλόγιστο

Άλλη µία φορά, άλλη µία πληρωµή µε το γνωστό σεναριάκι. Όπως πάντα στο και 5’ οι πιστώσεις, που όµως «γράφονται» τη σωστή ηµεροµηνία προς αποφυγήν κοινοτικών καταλογισµών και κατά το σύνηθες τελείως εκτός των όσων αναµένονταν! Και δεν είναι οι προσδοκίες των παραγωγών, που τελικά δεν ευοδώνονται, είναι χρήµατα που πραγµατικά δικαιούνται και απλά δεν τους αποδίδονται!

987-ths-piatsas

985
0

Όχι ότι δεν το περίµεναν οι αγρότες, αλλά και η ανακοίνωση του Οργανισµού Πληρωµών µοιάζει κάπως «εριστική». Το µεσηµέρι της 15ης Οκτωβρίου εκκίνησε, σου λέει, η σταδιακή πίστωση στους λογαριασµούς των δικαιούχων που αφορά την εκκαθαριστική πληρωµή του οικονοµικού έτους για την καταβολή των ενισχύσεων ΕΑΕ 2023. Έχει µέχρι τώρα πιστωθεί σε 17.780 µοναδικούς δικαιούχους το ποσό των 10.784.221,91 ευρώ. Οι πιστώσεις στα καθεστώτα εντός ΟΣ∆Ε συνεχίζονται». ∆ηλαδή γιατί να πιστώνονται σταδιακά; Τόσο καιρό είχαν, πάλι δεν ήταν έτοιµοι, φωνάζουν αγανακτισµένοι οι αγρότες!

Το χειρότερο δε της ανακοίνωσης από τη ∆οµοκού ότι «πρόκειται, σε µεγάλο ποσοστό για λογιστική τακτοποίηση των δικαιούµενων ποσών των δικαιούχων λόγω κλεισίµατος οικονοµικού έτους, µε µικρά ποσά, αφού ως γνωστό η καταβολή της προκαταβολής ενισχύσεων έτους 2023 όσο και η εξόφληση τους έχει ήδη πραγµατοποιηθεί». Σαν να τους λέει, τι περιµένατε; Τι ζητάτε, αφού τα έχετε πάρει τα λεφτά σας! Έλεος!

Το θέµα που αντιµετωπίζουν κάποιοι Νέοι Αγρότες του 2016 και του 2018 είναι σοβαρότατο και έχει να κάνει µε την απένταξή τους από το υποµέτρο 6.1. Ο λόγος: οι καθυστερήσεις από τις υπηρεσίες στην έκδοση αδειών λειτουργίας για τις σταβλικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα, υπάρχουν αποφάσεις, λέει µε επιστολή – παρέµβασή της η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών, µε τις οποίες ζητείται να επιστραφεί η προκαταβολή που έχει δοθεί σε παραγωγούς – κτηνοτρόφους, διότι δεν έχουν ολοκληρώσει την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων τους και τελικά δεν έχουν ως τώρα ολοκληρώσει τις δεσµεύσεις.

Το αίτηµα απλό, µια παράταση, ώστε να σταµατήσει περος το παρόν και η είσπραξη των αχρεωστήτως καταβληθέντων που εστάλησαν για είσπραξη στις ∆ΟΥ. Χαρούµενος ο υπουργός Εθνικής Οικονοµίας Κωστής Χατζηδάκης κάνει λόγο για σηµαντική πρόοδο στη µείωση των κόκκινων δανείων και στην ενίσχυση του εξωδικαστικού µηχανισµού ρύθµισης οφειλών. Σου λέει, εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Όλα τέλεια δηλαδή! 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία