BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Παίζουν στις καθυστερήσεις

Και ενώ οι απλήρωτες πληρωµές προς τους αγρότες είναι βουνό και ενώ τα προβλήµατα στην καθηµερινότητά τους όλο και αυξάνονται, οι πληροφορίες πριν το ραντεβού της διϋπουργικής µε αντιπροσωπεία αγροτών έκαναν λόγο για µέτρα που αφορούν την τιµή του ρεύµατος και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο στην αντλία. Τα γνωστά και τα εύκολα, δηλαδή, κάθε φορά! Βέβαια, ο υπουργός σε άλλους τόνισε ότι αυτό για τον ΕΦΚ «προφανώς και µπορεί να γίνει, αλλά όχι µε την Κάρτα Αγρότη». Τους πετσόκοψε από την αρχή!

1001-ths-piatsas_2_4_2_2

892
0

Όσο εµείς, λοιπόν, παίζουµε µε τις καθυστερήσεις, ο Οργανισµός Γεωργικών Πληρωµών και Παρέµβασης (APIA) της Ρουµανίας ανακοινώνει ότι από 2 ∆εκεµβρίου 2024 έως 17 Ιανουαρίου 2025 εγκρίθηκαν για πληρωµή ενισχύσεις ποσού 362.909.165 ευρώ σε 644.634 αγρότες για το έτος 2024 και έχει ήδη καταβληθεί ποσό 311.547.515,30 ευρώ για αριθµό 641.662 δικαιούχων. Αυτά είναι!
Κι εµείς ακόµα ψάχνουµε να βρούµε τα λάθη!

Τα είπαν έξω από τα δόντια οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας στον γενικό γραµµατέα Γιώργο Στρατάκο – αν και αυτός τα άκουγε διαδικτυακά.  Όλο τους λένε για πληρωµές, αλλά οι αρµόδιοι δεν ξεκαθαρίζουν ούτε το ποσό, ούτε την ηµεροµηνία και οι απώλειες του ζωικού κεφαλαίου αρχικά λόγω πυρκαγιών, µετά λόγω πληµµυρών και στο τέλος λόγω πανώλης και ευλογιάς είναι τεράστιες. ∆ίνουν δέκα µέρες στους υπεύθυνους και µετά -λένε- θα λάβουν τα µέτρα τους. Και δεν αρκούνται σε ψίχουλα 8 ευρώ ανά ζώο, που ακούγεται, ζητούν ενίσχυση 50 ευρώ ανά ζώο και για πέντε µήνες για αγορά ζωοτροφών. Τέλος.

Ωραία τα είπε στον Επίτροπο Χάνσεν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου σχετικά µε τις νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα εφοδιασµού τροφίµων και τη διασυνοριακή επιβολή των κανόνων της ΕΕ για τις αθέµιτες εµπορικές πρακτικές.«Χωρίς δίκαιους όρους για τους αγρότες, το τραπέζι της Ευρώπης µένει άδειο και κινδυνεύουµε να γίνουµε delivery άλλων ηπείρων» τόνισε. Πετυχηµένο!

Έπιασε τόπο, εν µέρει µόνο βέβαια, η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των κτηνιάτρων. Σε συνάντηση του διοικητικού συµβουλίου της ΠΕΚ∆Υ µε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για το επίδοµα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας ο Χρήστος Κέλλας τους είπε ότι καταρχήν η κυβέρνηση έχει δεσµευτεί για την υλοποίησή του και κατά δεύτερον µετά από τηλεφωνική επικοινωνία µε τον αρµόδιο υφυπουργό Οικονοµικών, Θάνο Πετραλιά, αναµένεται η χορήγησή του άµεσα και µάλιστα µε αναδροµική ισχύ από 01/01/2025. Κάτι είναι και αυτό! 

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία