BACK TO
TOP
Τρίμματα

«Σκουπίδια» κάτω από το χαλί

Αν υπάρχει ένα πρόβληµα µε τους σηµερινούς πολιτικούς, είναι που αρνούνται να λάβουν αποφάσεις, τις οποίες ενδεχοµένως να πιστωθούν οι επόµενοι από αυτούς.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_17

Γιάννης Πανάγος

17
0

Έτσι, οι µέρες χάνονται στη διαχείριση της καθηµερινότητας και την αγωνία του πολιτικού κόστους. Όµως, σε µια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου πολλά πράγµατα έχουν µείνει πίσω, τα οφέλη στην κούρσα της προόδου θα προέλθουν µόνο από κάποιες µεταρρυθµίσεις που βλέπουν µακριά.

  • Περνάει άβρεχτος

Καλός και άγιος, λοιπόν, ο Λευτέρης Αυγενάκης, αεικίνητος, µε πολιτική αντίληψη και µε διάθεση να δώσει λύσεις στα περισσότερα από τα θέµατα που του τίθενται καθηµερινά, ωστόσο η εγχώρια αγροτική παραγωγή συνεχίζει να έχει πρόβληµα σχεδιασµού. Ενός σχεδιασµού, ο οποίος προφανώς και θα χρειασθεί να λάβει υπόψη του, τις νέες τάσεις των αγορών διεθνώς και τις τεράστιες δυνατότητες που εξασφαλίζουν οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Επιπλέον, στο πεδίο της πρωτογενούς παραγωγής καθίσταται επιτακτική ανάγκη ο περιορισµός της σπατάλης στη διαχείριση του νερού. 

  • Όχι όλοι για όλα

Το αν θα επιµείνουµε, µε τι ορίζοντα και µε ποιες προϋποθέσεις στη βαµβακοκαλλιέργεια, το αν θα στηρίξουµε ολοκληρωµένα και ως ξεχωριστό κλάδο την παραγωγή πρόβειου κρέατος (να µην είναι ουρά της γαλακτοπαραγωγής), αν θα ενισχύσουµε περαιτέρω τις φυτεύσεις ακτινιδίων και µε ποιον ακριβώς προσανατολισµό, αν θα δώσουµε νέα διάσταση στην παρασκευή γραβιέρας, είναι µερικές µόνο από τις απαντήσεις που θα πρέπει µε αποφασιστικότητα να δοθούν, αν θέλουµε να έχουµε πρωταγωνιστικό ρόλο διεθνώς, τουλάχιστον εκεί που κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

  • Ξεψαρίσµατα

Ενηµερώθηκα µε µεγάλο ενδιαφέρον, στο τελευταίο συνέδριο για τον Αλιευτικό Τουρισµό, για τα βήµατα που έχουν γίνει σε πολλές περιοχές της χώρας µε αφορµή µια πρωτοβουλία 18 Αναπτυξιακών Εταιρειών, επ’ αφορµή ενός ερευνητικού έργου. Πόσοι έµπειροι αλιείς και πόσα νέα παιδιά βρίσκουν καθηµερινά άλλο νόηµα στη δραστηριότητά τους, παντρεύοντάς τη µε το τουριστικό προϊόν και προσδίδοντάς της καινούργιο νόηµα; Πόσο πιο πλούσιο µπορεί να γίνει το µενού ενός τουρίστα που επισκέπτεται τους θαλάσσιους προορισµούς, όταν ξέρει ότι ανάµεσα στα άλλα, θα ξυπνήσει µια µέρα πριν το χάραµα, θα ανεβεί σε µια βάρκα, θα βοηθήσει να µαζευτούν τα δίχτυα, θα ξεψαρίσει και θα απολαύσει, µια ζεστή κακαβιά, από τα χέρια του ψαρά, πάνω στη φιλόξενη βάρκα;

  • Άλλος για τη βάρκα

Αντί να γκρινιάζουµε και να µεµψιµοιρούµε σ’ αυτή τη χώρα, περιµένοντας τις επιδοτήσεις που δεν έρχονται ή που πιστώνονται µε καθυστέρηση και κουτσουρεµένες, ίσως είναι καιρός να σκεφτούµε αλλιώς και να… πάµε γι’ άλλες πολιτείες ερωτικές, να βρεθούµε σ’ εµπειρίες λυτρωτικές! 

  • Ελληνορωµαϊκή

Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να ασχοληθώ µε το θερµό επεισόδιο ανάµεσα στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Βαγγέλη Σηµανδράκο και Κυριάκο Μπαµπασίδη. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα «σκουπίδια» κάτω από το χαλί του Οργανισµού Πληρωµών έχουν γίνει βουνό!

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία