BACK TO
TOP
Τρίμματα

Επ' αμοιβή γίνεται;

Οι διαφορές ανάµεσα στα λόγια από την ανακοίνωση της Παρασκευής του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις πράξεις, δηλαδή πώς δουλεύει αυτό που ανέβηκε στο gov.gr µε το ζόρι, οδηγούν σε ενδείξεις διάπραξης απιστίας από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκο Μπαµπασίδη και το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Οργανισµού.

975-trimmata

Γιάννης Πανάγος

89
0

Αναπαλαίωση ή κατεδάφιση

Η σπουδή του πρόεδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην τελευταία συνεδρίασή τους, να περάσει το παλιό έργο ή επί το ορθότερο την αναπαλαίωσή του χωρίς να υπάρξει καµία δοκιµαστική λειτουργία φαίνεται σήµερα καθαρά. Για τα µέλη της επιτροπής παραλαβής που ξεσκόνιζαν τρείς µήνες την εφαρµογή που υπήρχε αναρτηµένη στο gov.gr δεν χρειαζόταν καµία  δοκιµαστική λειτουργία γι’ αυτόν τον αναπαλαιωµένο κώδικα που παρέλαβαν, καθώς  τον βλέπουν σαν παιδί τους.  

Τσάµπα καίει η java

Η αρµοδια επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την πίεση και την καθοδήγηση του προέδρου έσπευσε να παραλάβει ένα λογισµικό υποβολής αιτήσεων, αφού παρανόµως απέρριψε ένα άλλο που έτρεχε στο gov.gr για τρίτη χρονιά. Το πρόσχηµα απόρριψης ήταν η µη συµβατή γλώσσα ανάπτυξης σε σχέση µε τη διακήρυξη. Η Επιτροπή χρειάστηκε τρεις µήνες για να φτάσει σ’ αυτό το συµπέρασµα. ∆εν χρειάστηκε ωστόσο καθόλου χρόνο, µε βάση το δηµοσιοποιηµένο πρακτικό, προκειµένου να παραλάβει µε διαδικασίες fast track ένα λογισµικό που αφορά 660.000 αγρότες και το οποίο αποδεικνύεται:

  • Μη συµβατό µε τη διακήρυξη, καθώς η διεπαφή χρήστη είναι υλοποιηµένη σε angular (µε βιβλιοθήκες 12 ετών) και όχι vue.js, όπως εντόπισαν οι ειδικοί των ΚΥ∆, που βλέπουν angular αντί της Java.
  • Μη ελεγµένο, αφού και µε ένα υποτυπώδες σενάριο ελέγχου σε πειραµατικό περιβάλλον θα φαινόταν ότι γίνεται χρήση ορθοφοτοχαρτών του 2017.  Σε κάθε περίπτωση αυτό δηµιουργεί αµφιβολίες τόσο για την ορθή ψηφιοποίηση των αγροτεµαχίων όσο και για το αν τελικά τα δεδοµένα µένουν στο gov.gr ή ταξιδεύουν και αλλού. Κοντός ψαλµός αλληλούια.
  • Μη σύγχρονο αφού είναι ρεπλίκα ενός λογισµικού, το οποίο έχει παραλάβει και πληρώσει πολλαπλές φορές στο παρελθόν ο Οργανισµός.

Κώδικας κουρελόχαρτο

Η απιστία θα αποδειχθεί περίτρανα και στα δικαστήρια, όπως λένε οι νοµικοί που γνωρίζουν τις λεπτοµέρειες της υπόθεσης, ωστόσο είναι πραγµατικά απορίας άξιο, πως µια εµβληµατική µεταρρύθµιση της κυβέρνησης, µετατρέπεται σε κουρελόχαρτο, µόνο και µόνο για να εξυπηρετήσει πολύ συγκεκριµένα ιδιωτικά συµφέροντα.

Μπαµπασίδια

Πάντως, µε αυτή την ΕΑΕ 2024  (αίτηση του ΟΣ∆Ε) που ανέβηκε στις αρχές της εβδοµάδας στο gov.gr δεν πρόκειται κανένα ΚΥ∆ να κάνει αιτήσεις χωρίς προβλήµατα. Πέρα από τη φτωχή εικόνα, λείπουν βασικά εργαλεία (αναζήτηση, εισαγωγή αρχείου, πληροφορίες επικαλύψεων, ταυτοποίηση στοιχείων κ.τ.λ.) που ήταν διαθέσιµα στην αίτηση του gov.gr έως πριν λίγες µέρες. Ίσως και για παρηγοριά, τώρα, στις συζητήσεις που γίνονται µε τα ΚΥ∆ αφήνεται να εννοηθεί ότι προωθείται και µια πιο καλή εκδοχή της ΕΑΕ, η οποία, βέβαια,θα προσφέρεται επί πληρωµή. Εξ ου και η καθυστέρηση να αρχίσει η παραλαβή αιτήσεων στο ΟΣ∆Ε. Προφανώς, για να ασκείται πίεση στα ΚΥ∆ και να τα σκάνε κανονικά. Κι όλα αυτά για τις δήθεν υπηρεσίες που κανονικά πρέπει να έχει η δηµόσια δήλωση ΟΣ∆Ε, την οποία έχουν πληρώσει προηγουµένως οι Έλληνες φορολογούµενοι και υποχρεώνονται τώρα να ξαναπληρώσουν οι Έλληνες αγρότες. Αυτό το τερατούργηµα δηµιούργησε η στρατευµένη απόφαση Μπαµπασίδη την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία