BACK TO
TOP
Τρίμματα

Άλλος πίνει άλλος πληρώνει

Πόσες ακόµη παραβιάσεις των κοινοτικών κανόνων θα πρέπει να γίνουν και πόσες φορές ακόµα η χώρα, µέσω των δοµών που την εκπροσωπούν θα πρέπει να εκτεθεί στις κοινοτικές αρχές και στα µάτια των Ελλήνων αγροτών για να αρχίσει να διορθώνεται, κάποια στιγµή, η υπόθεση που αφορά στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων;

987-trimmata

Γιάννης Πανάγος

83
1

Party animals

Σε όλα τα πράγµατα υπάρχει ένα τέλος. Στο χάος του ΟΣ∆Ε και στην κακοδιαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων το πάρτι συνεχίζεται σαν να µην συµβαίνει τίποτα. Με τους ίδιους σχεδόν πρωταγωνιστές. Μια εταιρεία που κατάφερε να ξεγελάσει ολόκληρο το συνεταιριστικό κίνηµα και να αναλάβει… δια βίου το έργο των δηλώσεων και ένας Οργανισµός Πληρωµών, που απεκδύεται της ευθύνης διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων και κατεβάζει αµάσητα ότι του σερβίρει ο «τεχνικός σύµβουλος».

Άλλη µια ταρζανιά

Η τελευταία παρτίδα σηµειωµάτων που παρέλαβαν 196.083 Έλληνες αγρότες και µε τα οποία ο αρµόδιος Οργανισµός Πληρωµών τους ζητάει να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, ότι ποσά εισέπραξαν και µάλιστα µε τεράστια καθυστέρηση, στις 30 Ιουνίου του 2023, όχι από δική τους υπαιτιότητα αλλά επειδή ο «τεχνικός σύµβουλος» είχε την έµπνευση, για την εκκαθάριση του έτους 2022, να πάρει ως βάση τα στοιχεία δηλώσεων ΟΣ∆Ε της προηγούµενης χρονιάς (2021), είναι µια ακόµα «ανδραγαθία» στις τόσες που έχουν καταγραφεί στο συγκεκριµένο πεδίο.

Σβησµένα ίχνη

Κι όµως, κι αυτή ακόµα, τείνει να περάσει σαν να µην έγινε τίποτα! Τους πιάνουν µε τη γίδα στην πλάτη και είναι σαν να µην έχει συµβεί τίποτα! Ο σηµερινός υπουργός δεν θέλει να ξέρει αφού η «γκέλα» δεν έγινε στη δική του θητεία, ο προηγούµενος ούτε που θέλησε να µάθει γιατί το «έγκληµα» είχε προετοιµασθεί επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ και οι κοινοτικοί ακόµα, δείχνουν να µην έχουν κανένα πρόβληµα γι’ αυτό που έγινε, αρκεί να πάρουν τα λεφτά από τον κόσµο πίσω!

Τιµές catering

Άλλος πίνει κι άλλος πληρώνει! Τα λάθη του «συστήµατος ΟΣ∆Ε» τα πληρώνουν και µάλιστα ακριβά, οι αγρότες. Σαν να µην αρκεί η τεράστια διαρροή πόρων της ΚΑΠ προς διάφορες κατευθύνσεις, έρχεται κάθε χρόνο πλέον, ένας κυκεώνας προβληµάτων και απώλειας ενισχύσεων που συνδέονται αποκλειστικά µε τη λειτουργία του ΟΣ∆Ε και το «σάπιο» καθεστώς που έχουν δηµιουργήσει οι παρέες που σιτίζονται στο τραπέζι των δηλώσεων. 

Ως πότε παλικάρια

Να θυµίσω εδώ ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από τις µεγάλες αποκαλύψεις της Agrenda για την απάτη µε τα βοσκοτόπια χωρίς ζώα που είχε στηθεί, για να δηµοσιοποιηθεί την περασµένη εβδοµάδα η πρώτη καταδίκη µιας από τις παρέες που είχαν συµµετάσχει σ’ αυτό το πάρτι, υποκλέπτοντας ενισχύσεις από το Εθνικό Απόθεµα. ∆ηλαδή από ένα απόθεµα που θα µπορούσε να στηρίξει τους νέους αγρότες, τους ανθρώπους που θα ήθελαν να αναπτύξουν συστηµατικά δραστηριότητα στον πρωτογενή τοµέα. Κρίµα, πρώτα απ’ όλα για τη χώρα!

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία