- Μια τέτοια δυσάρεστη εµπειρία, λίγα χρόνια πριν, βίωσε αγελαδοτρόφος από την Ξάνθη. Ξεκίνησε µια επένδυση µέσω του αναπτυξιακού το 2004, την ολοκλήρωσε το 2006 και την επιδότηση την πήρε, κρατηθείτε, το 2016. Κι αυτό γιατί ξέσπασε η κρίση, οι κυβερνήσεις άλλαζαν η µία µετά την άλλη, τους έκατσε και ένας στραβός υπάλληλος και… γεια σας. Κατά τα άλλα στήριξη στον πρωτογενή τοµέα. Τροµάρα τους…
- Ψυχρολουσία έφεραν, τελικά, στους αιγοπροβατοτρόφους της χώρας τα τιµολόγια του Νοεµβρίου. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ότι τα 1,70 ευρώ που έδωσε στο πρόβειο γάλα η Χώτος θα αποτελέσουν θρυαλλίδα για ένα ντόµινο ανάλογων συµφωνιών δεν επιβεβαιώνονται. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πλειονότητα των µεγάλων «παικτών» της τυροκόµισης, έκαψαν από 4 έως 6 λεπτά το κιλό, για τον ίδιο µήνα, σκορπώντας απογοήτευση στους παραγωγούς.
- Και µια και ο λόγος για το αιγοπρόβειο. Είναι αλήθεια ότι µια µεγάλη γαλακτοβιοµηχανία έφαγε φέτος πόρτα από πολλούς συνεργάτες που διατηρούσε στην περιοχή της Ηπείρου; Όσα έφτασαν στα αφτιά µας αναφέρουν πως η πρόταση που είχαν δεχθεί για το πρόβειο γάλα φέτος ήταν πολύ πιο χαµηλά από την κόκκινη γραµµή που είχαν χαράξει και έφυγαν µαζικά. Αρχικά χτύπησαν την πόρτα σε γαλακτοβιοµηχανία της Ηπείρου, η οποία, όµως, δεν τους έδωσε ίδια τιµή µε εκείνη που δίνει στους σταθερούς συνεργάτες της, µε αποτέλεσµα να βρουν, κατόπιν, «στέγη» σε άλλη µεγάλη ηπειρώτικη γαλακτοβιοµηχανία.
- Κάτι παρόµοιο, αλλά αυτή τη φορά στο αγελαδινό γάλα, φηµολογείται ότι συνέβη και στη Βόρεια Ελλάδα. Ορισµένες αγελαδοτροφικές φάρµες της περιοχής µε αξιοσηµείωτους όγκους ηµερήσιας γαλακτοπαραγωγής που διατηρούν πολύ µακρά σχέση συνεργασία µε γαλακτοβιοµηχανία, πήγαν σε ανταγωνιστή και µάλιστα όχι τόσο γιατί πήραν πολύ καλύτερη τιµή, αλλά γιατί δεν άντεχαν άλλο τη συµπεριφορά του συνεργάτη τους. Τι να λέµε