- «Πρέπει πρώτα να λυθεί το πρόβληµα του ρεύµατος και το πετρέλαιο. Στη συνέχεια τροποποιήσεις στη ΚΑΠ. Αυτά είναι τα τρία κυριότερα που πρέπει να επιλυθούν άµεσα για να µπορέσουµε να καλλιεργήσουµε και να είµαστε στις δουλειές µας», είπε ένας εκ των χιλιάδων αγροτών.
- «Εµείς ανεβήκαµε στην Αθήνα για να βρούµε µία λύση στα προβλήµατα µας. Από ότι φαίνεται η Κυβέρνηση έχει κλειστά τα αυτιά της τελείως. Οι κινητοποιήσεις θα εξακολουθήσουν και θα παραµείνουν. Εµείς θα είµαστε στα µπλόκα τον επόµενο καιρό, αφού έχουµε πραγµατικό πρόβληµα. Οι κινητοποιήσεις µας θα γίνουν πιο δυνατές πλέον, αφού δεν έχουµε άλλη διέξοδο, έχουµε φτάσει σε σηµείο να χάνουµε τα χωράφια µας και την δουλειά µας. ∆εν έχουµε πλέον τρόπο να ανταπεξέλθουµε στις υποχρεώσεις µας», συνέχισε άλλος συνάδελφος του.
- Στο ίδιο µήκος απόγνωσης και δυσαρέσκειας για τον τρόπο µε τον οποίο αντιµετωπίζεται ο πρωτογενής στη χώρα µας, οι δηλώσεις µιας αγρότισσας, η οποία παρκάροντας το τρακτέρ της στο πεζοδρόµιο του Συντάγµατος είπε «Η κυβέρνηση λέει πως έξυσε τον πάτο για να µας δώσει αυτά που έδωσε. Όµως εµείς είµαστε κάτω από τον πάτο».
- Η κατάσταση στα χωριά, περιέγραψε κάποιος άλλος αγρότης, προερχόµενος από τον πληµµυρισµένο θεσσαλικό κάµπο, είναι χαοτική. «Υπάρχει κόσµος ο οποίος δεν έχει να δώσει γάλα στα παιδιά του, δεν έχει να πάει στο σούπερ µάρκετ», µας είπε.
- «Όλη η Ευρώπη στενάζει από τις αποφάσεις των χαρτογιακάδων των Βρυξελλών, αυτών που αποφάσισαν για τη νέα ΚΑΠ χωρίς να λαµβάνουν υπόψη του τι πραγµατικά συµβαίνει στην αγροτική Ευρώπη, σχολίασε κάποιος άλλος µε φόντο τα τρακτέρ έξω από τη Βουλή. Στο διαταύτα, ο υπουργός της πλατείας µία µέρα πριν το αγροτικό συλλαλητήριο ασχολούνταν µε τον Ρουβικώνα και ύποπτους… φακέλους, ανήµερα συνυπέγραφε την επιστολή µε τους 9 Ευρωπαίους υπουργούς του Νότου για το τι θα πουν στο συµβούλιο υπουργών γεωργίας, και την επόµενη της αποχώρησης (21/2) διώρη τηλεδιάσκεψη µε την Κεντρική Ένωση Επιµελητηρίων Ελλάδας.