- «∆εν είναι τόσο απλό να εγκαταλείψουµε ή όχι το βαµβάκι από τον Θεσσαλικό κάµπο ή από κάπου αλλού», δήλωσε στα ερτζιανά ο επικεφαλής του ΓΕΩΤΕΕ, λέγοντας πως «από µελέτες του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου προ τριετίας αποδεικνύεται ότι το βαµβάκι δεν είναι η πιο υδροβόρα καλλιέργεια, είναι τρίτη ή τέταρτη». Συµπλήρωσε, µάλιστα, ότι µόνο «το 40% των καλλιεργειών που δηλώνονται στον Θεσσαλικό κάµπο είναι υδροβόρες. Άρα, οι Ολλανδοί µας λένε να µειώσουµε από αυτό το 40%. ∆εν µας λένε, όµως, πόσες εκτάσεις από αυτό το 40% πρέπει να αφήσουµε ακαλλιέργητες. ∆εν γίνονται αυτά». Καθοδόν, πάντως πανθεσσαλική συνάντηση στην οποία θα συµµετέχουν άπαντες και θα ειπωθούν πολλά.
- Πότε προτίθεται να θέσει σε διαβούλευση το νέο κανονισµό του ΕΛΓΑ και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραµµα ολοκλήρωσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης της επικαιροποίησης του, ζητά να µάθει από τον υπουργό της πλατείας, το αγροτικό της Κουµουνδούρου. Στα ζητήµατα που θέτει, η αναλογιστική µελέτη που πήγε άκλαυτη και οι ανάγκες επικαιροποίησης του απαρχαιωµένου εδώ και 25 χρόνια κανονιστικού πλαισίου, που δεν έχει λάβει υπόψη κλιµατικούς κινδύνους, όπως ο Daniel. Όπως και να ‘χει η υπόθεση ΕΛΓΑ, σε έναν ευαίσθητο τοµέα όπως ο αγροτικός, απαιτεί λεπτούς και όχι βίαιους ή µικροκοµµατικούς χειρισµούς που θα πυροδοτήσουν εντάσεις µε ανυπολόγιστες κοινωνικο-οικονοµικές προεκτάσεις.
- Φάτε µάτια ψάρια… ή τι ωραία τι καλά σκίζει η βάρκα τα νερά. Τέτοιος ζήλος για τα ζητήµατα αλιευτικής πολιτικής είχε πολλά χρόνια να υπάρξει στο υπουργείο της πλατείας. Άπαντες όλοι θα εκπροσωπούνται λέει στις δύο ∆ιεπαγγελµατικές, που δροµολογούνται σε αλιεία και υδατοκαλλιέργειες, ακόµη και τα Επιµελητήρια! Όπως και να ‘χει ζητούµενο είναι η βιωσιµότητα και η απεξάρτηση από εισαγωγές αµφιβόλου ποιότητας, διαφορετικά η βάρκα θα παραµένει… τρύπια.