BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Λέτε να µην προλάβει να υποβάλει το ΟΣ∆Ε;

Στάσιµα τα νερά στον κάµπο της Θεσσαλίας, στάσιµη και η αγροτική παραγωγή ένα 10µηνο µετά τον Daniel, µε την κατάσταση να επιβαρύνεται από την έλλειψη σχεδίου. Το ζήτηµα έθεσαν σε υπόµνηµα τους, στον πρωθυπουργό 9 παραγωγικοί συνεταιρισµοί της Θεσσαλίας, µελών της ΕΘΕΑΣ, προτείνοντας 9 προτάσεις-λύσεις µπας και ξεσκαλώσει η κατάσταση. Ευρωεκλογές γαρ!

967-trupia-varka

987
0
Ένα από τα ζητήµατα που δεν περιλαµβάνει το υπόµνηµα είναι αυτό που θέτουν µετ’ επιτάσεως οι βαµβακοπαραγωγοί ήτοι, αποζηµιώσεις του κόστους επανασποράς του βαµβακιού σε καλλιέργειες της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πληµµύρες, καθώς ο ΕΛΓΑ αποζηµιώνει επανασπορές µόνο µετά από την 16η Μαΐου.    

Το ζήτηµα των χωραφιών που θα µείνουν ακαλλιέργητα λόγω Daniel, έθεσε ο Μάξιµος (σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα), στην κυβερνητική συνάντηση στη Λάρισα για την κατάσταση στην Θεσσαλία. Εποικοδοµητική η συζήτηση, λέει, όµως δεν ακούσαµε από τον υπουργό κάτι νεότερο για το προαναγγελθέν από καιρό πρόγγραµµα «Θα φεύγαµε σοφότεροι αν ακούγαµε κάτι συγκεκριµένο»,είπε.     

Αναµφίβολα θετικό το κυρωτικό πλαίσιο για ελέγχους σε προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ το οποίο βρίσκεται καθοδόν για τη Βουλή. Είναι, λέει, ο υπουργός της πλατείας καθοριστικό βήµα, στην προσπάθεια ελέγχων που ξεκίνησαν από τις 18 Ιανουαρίου µε µικτά κλιµάκια του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα, του ΕΦΕΤ και των κατά τόπους ∆ΑΟΚ, µε αποτέλεσµα να αποτραπούν χιλιάδες ελληνοποιήσεις. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν. Ως τώρα τα πρόστιµα έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατ. ευρώ. Σε ποιους, όµως, δεν είπε. Το κυρωτικό πλαίσιο Βορίδη, τι απέγινε

Ο πολυδραστήριος Καπούνης της ΕΑΣ Νάξου ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να µπει η µισοκαρπία στις αγροτικές αποζηµιώσεις, για την εξασφάλιση του εισοδήµατος των παραγωγών επειδή η καλοκαιρινή παραγωγή της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. θα είναι φέτος µειωµένη σχεδόν κατά 60% σε σχέση µε τις προηγούµενες χρονιές, ενώ τον Σεπτέµβριο οι παραγωγοί δεν πρόκειται καν να φυτεύσουν πατάτες καθώς δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ποσότητες νερού για να τις ποτίσουν. ∆εν ξέρει, ότι κάθε τι που προστίθεται στα «τικ» (ΟΚ) κινδύνων του νέου κανονιστικού πλαισίου θα πληρώνεται αδρά; Άλλωστε, βάσει των όσων είπε και από τον Βελβεντό ο πρωθυπουργός, για τη «µεγάλη πρόκληση» του νέου ανταποδοτικού ΕΛΓΑ», ό,τι πληρώνεις πρέπει να µπορείς και να το παίρνεις.


 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία