BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Καλύτερα το ΟΣ∆Ε στη σπηλιά του Νταβέλη

Καλό θα ήταν, το ευαίσθητο θέµα «φέτα» και της τιµής της να µην γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς για τις ανατιµήσεις στο ράφι, αυτός που ευθύνεται λιγότερο είναι ο παραγωγός. Γιατί αποτελεί κυβερνητική κατάκτηση ότι στην Ελλάδα το µισόκιλο φέτας πωλείται πιο φθηνά ήτοι στα 6,28 ευρώ το κιλό από ότι σε άλλες χώρες της έρευνας του ΙΕΛΚΑ; Άραγε, τη µείωση της τιµής, ποιος αδύναµος κρίκος της αλυσίδας παραγωγής έχει επωµιστεί; Κάποια δε, ρεπορτάζ µιλάνε για…φέτα στο εξωτερικό ακόµη σε πιο φθηνή τιµή. Εκεί λοιπόν τι ακριβώς συµβαίνει;

968-trupia-varka_2

598
1

Πρώτης τάξης ευκαιρία, αντί κρατικής στήριξης, που ζητούν οι αγρότες της Ιεράπετρας για να µην καταλήγουν τα προϊόντα τους στην …ανακύκλωση (σ.σ σύγχρονες χωµατερές) ελέω ρωσο-ουκρανικής κρίσης και αθρόων εισαγωγών από Τρίτες χώρες, θα ήταν να γίνει πραγµατικά πράξη η διασύνδεση του τουρισµού µε τον πρωτογενή τοµέα. Το αυτό υπογράµµισε, και από το βήµα του συνέδριου της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ξενοδόχων στο Ηράκλειο, ο υπουργός της πλατείας, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη διασφάλισης επισιτιστικής επάρκειας και της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.

Κάπου εκεί, ο υπουργός µίλησε και για την ανάγκη προσαρµοστικότητας της ΕΕ απέναντι στις νέες συνθήκες, βάζοντας και το θέµα των πολέµων.

Πέσαν τηλέφωνα και εν τέλει ανέστειλαν οι µελισσοκόµοι της Ροδόπης τις παραστάσεις διαµαρτυρίας που είχαν δροµολογήσει ακόµη και έξω από πολιτικά γραφεία λίγο πριν τις Ευρωεκλογές καθώς τους διεµηνύθη εγγράφως πως θα διορθωθεί το λάθος στο ΦΕΚ που τους έβγαζε εκτός της καταβολής της επιδότησης 15 ευρώ, ανά κυψέλη και η πληρωµή θα τρέξει έως τις 3 Ιουνίου.

Για την ιστορία, αναφέρουµε ότι το έκτακτο ευρωπαϊκό κονδύλι, παρέµενε αναξιοποίητο στα συρτάρια του υπουργείου από τις 14 Ιουλίου του 2023, όµως ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων του περασµένου χειµώνα και προκειµένου να κατευνάσουν τα πνεύµατα, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να το ενεργοποιήσουν. Από ό,τι φαίνεται όµως το έκαναν βιαστικά καθώς η διατύπωση του ΦΕΚ που δηµοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2024, για πληρωµή από την 1η Φεβρουαρίου της εν λόγω επιδότησης που αφορούσε πληγέντες µελισσοκόµους από τις θεοµηνίες Daniel-Elias, «πέταξε» εκτός δικαιούχων τους παραγωγούς από τη Ροδόπη.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

05-06-2024 17:35Πιτσικαμορτης

Μα ήδη είναι το οσδε στην σπηλιά του Νταβέλη

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία