BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Στις όχθες του ΟΣ∆Ε κάθισα κι έκλαψα

Καλοί οι ανασχηµατισµοί - ιδιαίτερα όταν υπάρχουν πρόσωπα που προκαλούν µε τη συµπεριφορά τους ή δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες- αλλά το µείζον είναι οι πολιτικές που κάνουν καλύτερη τη ζωή του πολίτη», λέει µε άρθρο του ο Μάξιµος [σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα], αποτιµώντας το ηχηρό καµπανάκι των ευρωεκλογών για τη γαλάζια παράταξη.

972-trupia-varka

66
0

Ο Λαρισαίος βουλευτής τη δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσµου δεν την αποδίδει µόνο στις στρεβλώσεις της ευρωπαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από τον ζήλο της «πράσινης µετάβασης». Σε αυτή, όπως λέει, συνέβαλαν «οι ανεπάρκειες και οι σκανδαλώδεις αδυναµίες του αρµόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαχειριστεί στοιχειωδώς αποτελεσµατικά τις πληρωµές των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Στον κάµπο, βέβαια, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε «λεφτά µε το τσουβάλι», ο τρόπος που δοθήκαν -σε πολλές περιπτώσεις δηµιουργήθηκε η αίσθηση αδικίας- όπως και οι συµπεριφορές κυβερνητικών «µανδαρίνων» σκίασαν τη µεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης µετά τις πληµµύρες του Daniel».     

Ο κύβος του Ρούµπικ, µία από τις εµβληµατικότερες ουγγρικές εφευρέσεις, που µετρά πενήντα χρόνια ζωής ξεπέρασε τα στενά όρια της χώρας και αποκτά ευρωπαϊκή υπόσταση. Η Βουδαπέστη το επέλεξε ως το σύµβολο για την προεδρία της, λέγοντας ότι αποτυπώνει την ευφυία, την ευρηµατικότητα και τη στρατηγική σκέψη. Στρατηγική σκέψη, και το σύνθηµα της λαϊκίστικης κυβέρνησης Όρµπαν «Κάνε την Ευρώπη Μεγάλη ξανά», που παραπέµπει στο σύνθηµα Τραµπ για τις ΗΠΑ «Κάνε την Αµερική Μεγάλη ξανά»; ∆εν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ενωµένη Ευρώπη. Ερωτηθείς για τις οµοιότητες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ουγγαρίας Γιάνος Μπόκα επέµεινε ότι επικεντρώνεται στην Ευρώπη, λέγοντας: «∆εν ξέρω αν ο Ντόναλντ Τραµπ ήθελε ποτέ να κάνει την Ευρώπη µεγάλη ξανά».

Στις Βρυξέλλες, πάντως, κρατούν την ανάσα τους. Παρά το ιστορικό του πρωθυπουργού Viktor Orban ως κριτής της ΕΕ, οι διπλωµάτες εργάζονται υπερωρίες για να τονίσουν ότι η Βουδαπέστη θέλει να έχει µια κανονική, επιτυχηµένη περίοδο όταν θα αναλάβει τον ρόλο της ως διαιτητής των συζητήσεων µεταξύ των χωρών της ΕΕ από 1η Ιουλίου, µε τα αγροτικά ζητήµατα ψηλά στην ατζέντα των συνοµιλιών. o Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία