BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Και ο ΚΥ∆ατζής τον Αύγουστο

Μέρες γρίπης πτηνών επί αείµνηστου Μπασιάκου (σ.σ αλαλούµ µε χαµένο δείγµα γαλοπούλας) και Ανωµερίτη, µε την ιστορία µε τα διοξινούχα κοτόπουλα εκ Βελγίου (σ.σ εκεί που είµασταν ασφαλείς, καθηµερινά ανακοινώνονταν δεσµεύσεις παρτίδων) θυµίζει το θέµα της πανώλης αιγοπροβάτων, µε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου της πλατείας αυτή τη φορά να κρατά…χαµηλά την µπάλα σε επίπεδο ανακοινώσεων για να µην ξεφύγει το θέµα.

977-trupia-varka

73
0

Αν µη τι άλλο η συνέντευξη τύπου στη Βάθη, για τις ενέργειες βιοασφάλειας, τα συγχαρίκια των αρχών της Ε.Ε για τα πρωτόκολλα και τον απολογισµό σε επίπεδο σφαγιαθέντων ζώων δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο, παρά τα κενά σε επίπεδο διαρκών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και της …οµερτά που επικρατεί µεταξύ µιας σειράς κρίσιµων αλυσίδων σε αυτό το ευαίσθητο κοµµάτι. Κατά τον υπουργό πάντως, τα ζώα όταν ήρθαν ήταν καλά, µετά εκδήλωσαν τα συµπτώµατα. Το θέµα είναι ποιος, τι, που…Αν δηλαδή, ήρθαν από την Ρουµανία, την Τουρκία ή αλλού δεν ξέρουµε. Ή ξέρουµε; Πάντως, ο περιφερειάρχης Ηπείρου ζητούσε να µπει απαγορευτικό σε κάποια φορτία. Η παρέµβαση του εισαγγελέα θα ρίξει φως ή από ‘δω παν κι άλλοι;     

Μεγάλος χαµένος αν µη τι άλλο, ο κτηνοτροφικός κόσµος που παλεύει µέσα σε δύσκολες συνθήκες επί 24ωρου και βλέπει να χάνεται το πολύτιµο ζωικό του κεφάλαιο. Σηµειωτέον, στην πανώλη των µικρών µηρυκαστικών η µεταδοτικότητα είναι της τάξεως του 80%, ακόµα και αν σε ένα κοπάδι παρουσιασθεί έστω και µόνο ένα κρούσµα, προβλέπεται η θανάτωση των ζώων σε ολόκληρη τη συγκεκριµένη µονάδα.   

Κατά τα λοιπά, µένει να φανεί πως θα εξαντληθεί η «ευαισθησία» της κυβέρνησης σε επίπεδο αποζηµιώσεων και αποκατάστασης της ζηµιάς στους παραγωγούς, ιδιαίτερα της Θεσσαλίας, που µετά το πλήγµα Daniel, πήραν προς ενίσχυση τους ζωικούς τους κεφαλαίου νέα ζώα, αγνώστου κατά πως φαίνεται προελεύσεως.      

Κατά κάποιους, η εκδήλωση των κρουσµάτων πανώλης σχετίζεται άµεσα µε τις παράνοµες εισαγωγές προβάτων µε σκοπό τη σφαγή τους στη χώρα µας και κατά άλλους για γαλακτοπαραγωγή, µε τα παιχνίδια σε «βαφτίσια» και τις πιέσεις τιµών παραγωγού, επί του παρόντος στον…πάγο µέχρι να κάτσει η σκόνη.     

Στην Αττική, πάντως ο περιφερειάρχης θυµήθηκε τα lockdown της πανδηµίας, εφαρµόζοντας µε κάθε αυστηρότητα τα πρωτόκολλα και τους περιορισµούς µετακίνησης του... ζωικού κεφαλαίου για να µην ξεφύγει περαιτέρω η κατάσταση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία