BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

∆είξε µου το ΟΣ∆Ε να σου πω ποιος είσαι

Τι να λέµε, όταν δεν έχει απαντηθεί, από ποιον έµπορο µπήκε η πανώλη στη χώρα και διατυπώνονται ανερυθρίαστα εκτιµήσεις ότι οι θανατώσεις ζώων δεν θα ξεπεράσουν τις 25.000, νούµερο βάσει των επιτελών της πλατείας αµελητέο, συγκριτικά µε το συνολικό ζωικό κεφάλαιο των 13-14 εκατοµµυρίων στη χώρα.

981-trupia-varka

693
2

Το ότι από τις θανατώσεις αυτές κάποιοι έµειναν εντελώς χωρίς εισόδηµα, το αντιλαµβάνεται κανείς; Κατά τα λοιπά, η µόνιµη επωδώς της παρηγοριάς « Θα σταθούµε στον πλευρό των κτηνοτρόφων µας και οι αποζηµιώσεις θα είναι δίκαιες».

Πάλι καλά που ο Λαρισαίος υφυπουργός της πλατείας θεωρεί «απολύτως δικαιολογηµένα» τα παράπονα των αγροτών που δεν αποζηµιώθηκαν πλήρως για τη φυτική παραγωγή. Αιτία, λέει, για τις καθυστερήσεις τα πορίσµατα, λόγω του µεγάλου όγκου των αιτήσεων στο νοµό Λάρισας και των πολλών καλλιεργειών σε σχέση µε άλλους νοµούς. Η δέσµευση του ΕΛΓΑ είναι ότι µέχρι τέλος Σεπτεµβρίου θα καταβληθούν και οι υπόλοιπες αποζηµιώσεις.

Στην περιφέρεια πάντως της Θεσσαλίας, λέει ο υφυπουργός, ξεκίνησαν τα αντιπληµµυρικά έργα και ο καθαρισµός των ρεµάτων, µε χρηµατοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών. Ενόψει δε  της ∆ΕΘ θα υπάρξει εξαγγελία και άλλων µεγάλων έργων. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για το φράγµα της Σκοπιάς Φαρσάλων. Όλα στην…ώρα τους. 

Σύντοµα (λέµε τώρα), θα έχουµε και νεότερα για τις αγροτικές εκτάσεις που δεν δύναται να καλλιεργηθούν είτε λόγω πληµµύρας είτε λόγω φερτών υλικών και δεν έχουν αποζηµιωθεί. Κατά τον Κέλλα, «έχει επιληφθεί η υπηρεσία του υπουργείου και σύντοµα θα έχουµε απαντήσεις, ώστε να προχωρήσουµε στην ανάλογη στήριξη των παραγωγών». Να ανησυχούµε;      

Το ότι τα «κόκκινα δάνεια» των αγροτών και η δηµιουργία µόνιµου µηχανισµού επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου είναι µονίµως στο πρωθυπουργικό ραντάρ κατά τον υπουργό της πλατείας, δεν ξέρω κατά πόσο συγκινεί τον αγροτικό κόσµο, που κυριολεκτικά τα ‘χει δει όλα, από µια σειρά από καταποντισµούς. Κάτι πιο συγκεκριµένο; ∆ηλαδή, από τότε θα ισχύσει και µε ποιες προϋποθέσεις;      

Όπως λέει και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, ουδείς ασχολείται µε τα καµπανάκια που χτυπά από το 2021 για τη λειψυδρία που πλήττει το νησί και την παραγωγή της περίφηµης ΠΓΕ πατάτας. «Φέτος κάναµε εισαγωγή ντοµάτας από την Πολωνία στη Νάξο, ενώ Οκτώβριο και Νοέµβριο θα κάνουµε, αν είναι δυνατόν, εισαγωγή πατάτας».


Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία