BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Το fastφουντάδικο µηχανοπαρέας

Το θέµα µε την νοµοθετική ρύθµιση που κυοφορείται για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια που ταλαιπωρούν 21.000 αγρότες και 750 συνεταιρισµούς είναι να µην µπει άλλη… θηλειά στο λαιµό τους και να µην πάνε άκλαυτα κι άλλα… ασηµικά, ήτοι περιουσιακά στοιχεία. Εξάλλου, αυτός που θα έχει το πάνω χέρι είναι ο εκκαθαριστής που θα καθορίζει τους όρους συµβιβασµού ή ρύθµισης. Όπως και να ‘χει εντός του µήνα θα υπάρξουν τα νεότερα, όπως είπε κι ο υπουργός της πλατείας.

986-trupia-varka

35
0
  • Την περασµένη εβδοµάδα ο Μάξιµος [σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα], µε αφορµή την επίσκεψη του υπουργικού κλιµακίου στη Λάρισα για έναν εκ νέου απολογισµό έναν χρόνο µετά τις καταστροφικές πληµµύρες του Daniel, έθεσε 7 ερωτήµατα, ψέγοντας εµµέσως πλην σαφώς τις όχι και τόσο τεκµηριωµένες απαντήσεις που έλαβε
  • «Ερώτηµα πρώτον: Ο αποπεµφθείς υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης, εδώ είχε δεσµευτεί ότι, πέρα από το πρόγραµµα για την Κάρλα θα υπάρχει και ένα δεύτερο πρόγραµµα για τα χωράφια που έχουν φερτά υλικά, που έχουν πάθει ζηµιά, που είναι ακαλλιέργητα. Ο υπουργός µπορεί να αποπέµφθηκε, αλλά το κράτος έχει συνέχεια. Επ’ αυτού δεν υπάρχει καµία ενηµέρωση και περιµένουν οι αγρότες και από το Κιλελέρ και από τα Φάρσαλα και από αλλού, να υπάρξει ένα συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα. Τι θα γίνει µε αυτούς;». Ποια ήταν ακριβώς η απάντηση που έλαβε στο πρώτο του ερώτηµα; Μάλλον καµία! Στα υπόλοιπα 6;
  • Το άφησε ο Μάξιµος, το έπιασε ο Κόκκαλης το έρωτηµα για το τι θα γίνει µε τις δασώσεις αγροτικών γαιών, που δεν λένε να προκηρυχθούν σύµφωνα µε το εγκεκριµένο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ για την περίοδο 2023-2027.
  • Πάντως, για τα πολλά και περίεργα ή µάλλον τα απίστευτα κι όµως αληθινά που συµβαίνουν τον τελευταίο καιρό µε την υπόθεση του ΟΣ∆Ε και τη γενικότερη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών ουδείς ασχολείται εκ των αρµοδίων. Έπιασε τελευταία και ο αστικός τύπος το θέµα µε τα µαϊµού βοσκοτόπια [σ.σ που η Agrenda έχει χύσει τόνους µελάνι από το 2021 βλέπε «κάλπικα βοσκοτοπία»], όµως αντίδραση καµία. Φαίνεται ακολουθείται πιστά η συνταγή «όταν σε κάτι δεν απαντάς είναι σαν να µην υπάρχει».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία