BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Δύο τεχνικοί σύμβουλοι και η πατρίς εχάθη

o γράφω και το ξαναγράφω, στο υπουργείο της πλατείας παραµένουν πιστοί στο δόγµα «τι ωραία, τι καλά σκίζει η βάρκα τα νερά». Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την τρικυµιώδη ανακοίνωση της περασµένης Παρασκευής ότι ολοκληρώθηκε τα µεσάνυχτα [σ.σ τα µαύρα µάλλον] η υποβολή αιτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης.

987-trupia-varka

168
2
  • Ξεχνάµε, τα όσα έχουν µεσολαβήσει και µένουµε στα λεγόµενα της Βάθη ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ αξιοποιώντας την εµπειρία του έµψυχου δυναµικού του Οργανισµού και µε τη συνεργασία των πιστοποιηµένων Κ.Υ.∆., ολοκλήρωσε µια σύνθετη διαδικασία, πετυχαίνοντας τον στόχο που έθεσε: να υποβληθούν εγκαίρως οι ΕΑΕ 2024, ώστε ο Οργανισµός να προχωρήσει σε έγκαιρη και έγκυρη διαδικασία πληρωµών». Πιο έγκαιρη και έγκυρη, πεθαίνεις;
  • Aλήθεια οι παραιτήσεις στον Οργανισµό και η τοποθέτηση νέων υπαλλήλων δεν φαντάζοµαι ότι είναι για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα των 196.000 παραγωγών για το 2022; Εξάλλου, η ευθύνη ανήκει αλλού και εκεί ως φαίνεται έχουν ρίξει µπετόν στην καρέκλα. Ή όχι; Ο αγροτικός κόσµος πάντως είναι στα µανταλάκια, καθώς βλέπει το εισόδηµα του να µειώνεται για λάθη άλλων.
  • Αυταπόδεικτο είναι ότι ακόµη και για τα διαχειριστικού τύπου ζητήµατα όπως οι πληρωµές των αγροτών, τα πάντα περνούν από την κιµαδοµηχανή µηχανισµών, σκοπιµοτήτων, ρουσφετιών κλπ. Τουτέστιν, δεν υπάρχει σωτηρία.
  • Στην τελευταία επίσκεψη του κυβερνητικού κλιµακίου στη Θεσσαλία τέθηκε µετ’επιτάσεως το πρόβληµα της µειωµένης παραγωγής στα βαµβάκια στα Φάρσαλα και στην Καρδίτσα, µετά τον Daniel. Φερτά υλικά, κακός αερισµός εδάφους, καύσωνας δηµιούργησαν ένα εκρηκτικό µείγµα και σε πολλά χωράφια οι αποδόσεις δεν ξεπέρασαν τα 150 κιλά. Κάποιοι λένε δεν θα συγκοµίσουν καν, ελέω υψηλού κόστους. Αν και το γνωρίζει, ο υπουργός, το θέµα τέθηκε από τον βουλευτή Λάρισας Κόκκαλη, που ζητά να µειωθεί το ελάχιστο πλαφόν της ηρτηµένης στο βαµβάκι και να στηριχθεί το χαµένο εισόδηµα των αγροτών.
  • Έβγαλε ο ΕΛΓΑ Λάρισας τα πορίσµατα ζηµιών για τις θεοµηνίες του Σεπτεµβρίου. Αν διαφωνεί κάποιος µπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίµησης µέσα σε δέκα ηµερολογιακές ηµέρες. Τονίζεται δε, ότι αυτά σε καµία περίπτωση δεν εκφράζουν την αποζηµιώσιµη παραγωγή των ζηµιωθέντων αγροτεµαχίων και το ύψος της αποζηµίωσης που προκύπτει από αυτή και δεν δηµιουργεί δέσµευση στον Οργανισµό για καταβολή αποζηµίωσης. Τότε προς τι ενηµέρωση;
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία